Menu

Yuu-huu, am ajuns in Australia!

Postat de Andrei Rosu pe 29 iulie, 2010

Nu am crezut ca o sa zbor vreodata aproape 15 ore in continuu si sa vad 7 filme unul dupa altul…

Zborul Dubai – Sidney a fost cumplit de lung, dar excelent din punct de vedere al serviciilor Emirates-ului. Airbus-ul A380 este cu adevarat exceptional, iti inspira multa siguranta si iti ofera mult confort – chiar si la ‘economic’. Este o experienta pe care o recomand tuturor.

Chiaunit de somn (asta e, nu pot dormi in avion!), am ajuns la Sidney la ora locala 7 a.m. Dintre toti pasagerii (peste 500), autoritatile de imigrare au luat la puricat 3: un pakistanez, un chinez si un…roman (fireste :)) – respectiv pe subsemnatul. In afara unui control proctologic (de care am scapat, slava Domnului!), mi-au intors pe dos toate bagajele, mi-au adresat zeci de intrebari si s-au uitat pe toate hartiile pe care le-am adus cu mine (ce inspirat am fost ca mi-am tiparit bilete de avion, confirmarea inregistrarii la maraton, vouchere-le de cazare, viza electronica etc., alftel cred ca mai eram si acum in Sidney…). Au ramas cam blocati la povestea mea cu maratonul pe 7 continente (m-au crezut de abia dupa ce le-am aratat tricoul de concurs, pe care am imprimata lista lor), nu prea intelegeau cum poate un roman sa faca asta fara intentia de a ramane pe undeva…

Dupa 1 ora si jumatate (!) mi-au pus in pasaport viza de intrare si am reusit sa prind zborul Qantas (liniile aeriene australiene) de la 9.30 catre Ayers Rock. Un zbor de aproape 4 ore, fara incidente si in care am admirat de la 10.000 de metri (atunci cand nu erau nori) un peisaj selenar (desert cat cuprinde…).

Organizatorii maratonului ne-au intampinat la aeroport si ne-au dus la locurile de cazare. Pe drum, am fost pusi in garda in privinta temperaturii, care la ora pranzului este foarte ok – in jur de 22 de grade, dar care scade seara si dimineata pana aproape de 0, deci trebuie sa avem haine groase cu noi daca ne indepartam de hotel.

Resort-ul este situat la aproximativ 5 km de aeroport si vreo 10 km de muntele Uluru, cu care nu m-am putut abtine sa nu fac o poza inainte de a scrie aceste randuri…

Chiar daca am in cap doar dorinta de a dormi, trebuie sa mai aman somnul, pentru ca la ora 16.00 este programata sedinta tehnica si trebuie sa imi iau numarul de concurs, sa aflu programul detaliat pentru urmatoarele zile etc.

Din cate am inteles de la organizatori, vor fi in jur de 100 de concurenti. Cu unul dintre ei (un american – Cristopher) m-am conversat in autocar. Pe 31 iulie, daca va termina maratonul australian, va intra in clubul 7 continents. Imi plac americanii astia, fiindca sunt simpatici si alearga mult :).

Pe curand,

Andrei zburatorul

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (2)

2 răspunsuri la “Yuu-huu, am ajuns in Australia!”

  1. Miezu` spune:

    Somn usor, have fun si succes!!! 🙂

  2. George spune:

    white man can jump

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *