Menu

Cum mai merge cu inotul.

Postat de Andrei Rosu pe 1 mai, 2012

Cu piscina de la Worldclass Downtown inchisa pentru renovare timp de 2 saptamani, tocmai cand aveam nevoie sa intensific antrenamentele :), m-am vazut nevoit sa ma antrenez ceva mai departe de casa. In weekend-uri, am reusit sa ajung la Complexul Olimpic de la Izvorani (pentru cei care nu stiu, acesta este deschis publicului larg, contra-cost, programul incepand la 7 dimineata). Tot raul spre bine. Antrenamentele in piscina de 50 de m sunt ceva mai grele decat in cea de 22-23 m de la Worlclass, oferindu-mi mai putine momente de respiro…

Azi dimineata am avut surpriza placuta de a gasi piscina de la Izvorani fara cele 8 (cred…) culoare, ceea ce mi-a permis sa simulez mai bine inotul in ape libere, fara marcaje – asa ca am inotat mai mult pe diagonala bazinului – profitand si de faptul ca, la acea ora, eram singurul client… 🙂

Oricum, cu cat inot si citesc mai mult despre acest sport, cu atat imi dau seama ca stiu mai putin. Din fericire, sunt o multime de site-uri care dau sfaturi utile (de ex. http://www.swimsmooth.com/breathing.html). La ultimele 3-4 sedinte am incercat sa ingras porcul (acvatic) in ajun si sa corectez cateva greseli pe care le fac frecvent; astfel:

– m-am concentrat mai mult pe expiratie decat pe inspiratie;

– incerc sa mentin pozitia capului cat mai dreapta (in afara momentului de inspiratie);

– evit sa ridic capul din apa atunci cand inspir (am exersat asta privind la marginea bazinului, in loc de tavan… :));

– am exersat mai multe bazine decat de obicei pozitia (si lovitura) corecta a picioarelor (la stilul craul).

La Mallorca mi-am propus sa petrec mult timp in apa si cu baietelul meu si sa il invat sa inoate – o sa ma ghidez dupa sfaturile gasite pe blogul lui Alexandru Diaconu :).

Pe curand!!

Scrie un comentariu
Articole similare:

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (5)

5 răspunsuri la “Cum mai merge cu inotul.”

  1. Madalina spune:

    Salutare, Andrei. Pare ciudat, insa toate greselile enumerate mai sus inca le visez. Din octombrie anul trecut am inceput un curs de inot pentru adulti in tara Lalelelor, unde inotul se simte ca la el acasa. In acest curs se pune mare accent pe pozitia corecta a corpului si pe modul in care inspiri si expiri. Inca nu le am sub genunchi toate trucurile, insa poti face exercitiul in pat chiar, capul trebuie sa il intorci doar cat ajunge urechea paralela cu apa. Mult succes.

  2. Andrei, luni au deschis si piscina de la Downtown 🙂

  3. andorra spune:

    Andrei, iată un material care mi-a stârnit interesul nu doar mie, dar şi fiului meu atras de înot, anul trecut a urmărit CM de nataţie de la Shanghai şi e preocupat de astfel de competiţii, iar pe lângă probele de: 50 m liber, 200 m spate, 50 m&200 m bras, 200 m mixt, 800 m liber/ repr.Ro Camelia Potec, olimpică la Atena, a ratat în ’11 calificarea în finala probei, în prezent s-a retras din viaţa sportivă/, înot sincron sau solo tehnic interesante sunt săriturile sincron de la trambulină/ platformă 10 m de ex., unde şi Ro a avut repr.CPopovici şi MAiacoboaie la CE de la Torino etc. Care este stilul agreat de tine Andrei şi ce probe îţi plac?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *