Menu

Duminica in familie: urmeaza primul nostru maraton…

Postat de Andrei Rosu pe 13 octombrie, 2012

Daca m-ati intreba ‘cum arata o experienta perfecta de alergare?’, as raspunde ‘impreuna cu familia, la un concurs bine organizat, desfasurat pe un teren plat, cu multe puncte de hidratare, o temperatura scazuta (in jur de 10 grade) si fara ploaie…’ (si cu copiii nostri incurajandu-ne de pe margine :)). Asa ca, teoretic, cursa de maine are toate sansele de a se apropia de alergarea descrisa mai sus. Este primul meu maraton alergat dupa cel de la Polul Nord si cele 7 maratoane pe 7 continente (am mai participat, de atunci, la competitii, dar numai ultra maratoane sau distante mai scurte – semi-maratoane, stafeta etc.). Insa, mai important decat asta, este primul pe care il voi alerga impreuna cu Oana, sotia mea.
Drumul spre a deveni o familie de maratonisti nu va fi deloc simplu. Lucrurile au mers foarte bine pana in iunie, cand am reusit sa terminam impreuna semi-maratonul din Bucuresti. Au urmat cateva alergari mai lungi, dar in urma cu 2 luni Oana a avut un accident stupid: s-a lovit (intr-un scaun) la degetul mic de la picior. Degetul s-a umflat serios si verdictul medicilor a fost „nu este rupt, dar trebuie lasat in pace 1-2 luni, pentru a se reface…”.  Primele 2-3 saptamani au trecut fara vreo schimbare notabila, asa ca am trecut la acupunctura & fizioterapie, pana in ajunul stafetei de saptamana trecuta, de la maratonul Bucuresti. ‘Tom degetel’ si-a mai revenit, iar alergarea de duminica a fost mai mult decat ok, dar lunga perioada de inactivitate pune sub semnul intrebarii reusita primului maraton al Oanei. In plus, Emei ii mai ies niste dintisori, asa ca ultimele nopti au adus wake-up call-uri din ora in ora…
Am incercat sa o conving sa amanam pana in primavara debutul maratonistic, dar Oana este la fel de incapatanata ca sotul ei… 🙂 Sa speram ca entuziasmul, strategia de cursa si dorinta de a termina vor suplini absenta long run-urilor si vom reusi sa ne incadram in limita celor 6  ore. O sa fie o experienta interesanta si, probabil, un pic dureroasa…
Am profitat de scurta noastra prezenta in zona germano-austriaca pentru a vedea Salzburg (orasul lui Mozart), Passau (unde Dunarea se uneste cu Inn si Ilz, dand nastere unui peisaj spectaculos) si cel mai lung castel din Europa (suna ciudat, dar asa este prezentata fortareata din Burghausen), pentru a completa garderoba copiilor nostri (am prins reduceri!!) si pentru a face un fine-tunning echipamentului de alergare (in special al Oanei), oferta de aici fiind ceva mai generoasa decat in Romania si, intr-o oarecare masura, mai avantajoasa (ca preturi). Cu gandul la Double Iron-ul de anul viitor, am decis ca este momentul sa ma innoiesc si eu, asa ca mi-am cumparat un ceas cu GPS si Heart Rate monitor. Cred ca am facut o alegere buna in privinta raportului calitate – pret (mi-a luat vreo 3 ani sa ma decid… :)) si, chiar daca nu este Garmin, Polar sau Suunto, ci un biet no name vandut in reteaua Tchibo, sper sa reziste cu brio si sa ma ajute la antrenamente (ca o paranteza, am folosit pana acum – inclusiv in conditii polare, in desert sau la Ironman un ceas de 20 de euro, asa ca de multe ori cred ca platim pentru marca mai mult decar ar trebui). Un prim test va fi maine, sa vedem cum se comporta…

Am bifat si 2 antrenamente de inot (impreuna cu Alex, fiul meu :)), la un complex din oraselul cu cateva mii de locuitori in care locuiesc rudele noastre (Neuötting). Nu am sa va dau detalii despre facilitatile oferite in cadrul complexului, am sa va spun doar ca este peste tot ce am vazut pana acum in Bucuresti si ca accesul costa 1 euro si 50 de centi (!), iar pentru copii este gratuit (!!). Inca un ‘offff…’ si mergem mai departe; daca m-am pregatit pentru Ironman intr-un bazin de 22 de metri, nu cred ca este o tragedie daca il voi folosi in continuare si pentru a fi in forma la un Double Iron :). Poate ca intr-o zi vom avea si noi bazinele de inot din Germania, dar pana atunci ne descurcam cu ce avem…

Revin cu povestea maratonului, una fericita – sper!!

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (7)

7 răspunsuri la “Duminica in familie: urmeaza primul nostru maraton…”

  1. Viorel spune:

    Va urez o cursa buna, lipsita de „evenimente”, cu un finish fericit!

  2. rares spune:

    Din pacate, in linkul Tchibo al ceasului tau spune ca tine maxim 14 ore in modul GPS, deci la IronMan de 17 ore in mod sigur nu va termina cu succes.. Altfel, in Germania exista http://www.bm-innovations.com/index.php/ez430-chronos care sunt aparent top level in materie de asa ceva .. poate va fi totusi o investitie norocoasa. In plus, am observat ca la GPS-ul meu de trekking erorile pot depasi 10-20% in alergare 🙁 asa ca acum fac gps logging cu 2 terminale ). E mult de discutat, concluzia mea personala e ca traznaile astea electronice daca nu sunt inuman de scumpe nu trebuiesc crezute chiar pe cuvant ci luate doar orientativ. Cronometrul e sfant, zic eu.

    Succes la maratonul familial !

    • andreirosu spune:

      Merci mult pentru info! e bine ca tine doar 14 ore, pentru ca in felul asta o sa fiu motivat sa termin mai repede :)))) Mi-am propus sa il folosesc in special la antrenamente si al curse mai scurte…

  3. ana spune:

    ce tare e oana! succes, sa aveti o alergare frumoasa 🙂

  4. Sugel spune:

    Ca donarea de sange sa se desfasoare in conditii bune se recomanda ca donatorii, in primul rand, sa se inarmeze cu rabdare, pentru ca e de asteptat. Inainte de fiecare donare se trece la un consult medical destul de detaliat. „Fiecare persoana trebuie sa completeze un chestionar pe propria sa raspundere, numai completarea chestionarului dureaza vreo 10-15 minute, urmeaza consultatia medicala, inainte de consultatia medicala noi facem niste analize de predonare, valoarea hemoglobinei, sa vedem daca persoana respectiva are suficient sange incat sa poata dona, dupa care urmeaza consultul medical propriu-zis, si acela dureaza 10-15 minute, apoi urmeaza recoltarea ca atare. In afara de asta se recomanda ca, inainte si chiar si dupa donare sa se consume multe lichide, donatorul sa nu fie nemancat. Exista o proasta idee preconceputa sa fii nemancat cand vii sa donezi sange. Este total gresit ! Numai pentru anumite analize se recomanda sa nu se manance inainte. In cazul nostru este indicat a se manca de dimineata si chiar a se bea o cafeluta, deoarece, prin recoltarea sangelui scade tensiunea arteriala si ca sa asiguram cresterea tensiunii se recomanda consumului de lichide si cafeaua care, oricum contribuie la cresterea tensiunii arteriale”, a mentionat Dr. Daniela Ilcenco.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *