Menu

Snagov Ultra Swim – cate bazine ai inota pentru construirea un spital?

Postat de Andrei Rosu pe 22 ianuarie, 2013

hospiceIn luna mai a anului trecut puneam – simbolic – o caramida la construirea celui mai mare si modern centru de ingrijire paliativa din capitala. Dar milioanele de euro necesare finalizarii constructiei nu sunt simplu de strans, iar echipa Hospice Casa Sperantei – initiatoare a proiectului – depune zilnic un efort considerabil pentru a atrage noi resurse, in niste vremuri in care nu este deloc simplu sa faci strangere de fonduri… 🙁 Intre mine si Hospice exista o relatie deosebita inca din 2010, cand am vizitat pentru prima data centrul de ingrijire paliativa de la Brasov si m-am „trezit la realitate”. De atunci, m-am implicat cand si cum am putut, avand de fiecare data senzatia ca as fi putut sa fac mai mult.

Pe 2 februarie voi avea ocazia sa fac mai mult (si voi sa ma ajutati :)). In urma cu vreo 7-8 luni am discutat cu baietii de la SmartAtletic despre ideea organizarii unui Ultra Swim la Snagov. Initial ne gandeam sa il facem in lac, prin septembrie – octombrie, dar am amanat ideea pentru aprilie – mai 2013, cand – functie de rezultatul buletinului de analiza a apei 🙂 – o sa fac(em) o traversare integrala (in inot) a lacului Snagov (16.5 km). Apoi, din dorinta de a aduna cat mai multi participanti, ne-am orientat spre bazinul olimpic de la Izvorani, data aleasa (deloc intamplator) fiind 2 februarie.

In ultimii 3 ani am avut ca principal obiectiv doborarea limitelor mele fizice si mentale, astfel incat sa dovedesc tuturor (inclusiv mie) ca obstacolele sunt doar in imaginatia noastra. Principalele „borne” psihologice au fost 10, 20, 30, 42, apoi 100 de kilometri si 100 de mile – la alergare, respectiv 100, 200, apoi 300 de kilometri – la mersul cu bicicleta. In 2013, mi-am propus sa depasesc și „pragul” distantei de 10 kilometri la inot, ceea ce sper sa se intample pe 2 februarie, la Snagov Ultra Swim. Contez pe sprijinul moral al tuturor celor care vor dona pentru  HOSPICE Casa Sperantei, mai ales ca pe 2 februarie bunicul meu – care a fost ingrijit si de HOSPICE anul trecut, in ultimele sale luni de viata, ar fi implinit 82 de ani.

Cu fiecare bazin inotat veti contribui la construirea unui centrlui de ingrijire paliativa Hospice din Bucuresti (cel mai mare de acest fel din capitala Romaniei). Aici, persoanele suferind de boli grave sau incurabile in stadii avansate vor beneficia in mod gratuit si la momentul oportun de servicii specializate de ingrijire paliativa, iar familiile acestora vor avea acces la servicii de sprijin si consiliere. Snagov Ultra Swim nu este o competitie din care va iesi castigator cel / cea care va termina de inotat pe distanta “x” in cel mai scurt timp. Castigatorii Snagov Ultra Swim vor fi pacientii acestui centru, multi ani de acum inainte.

Va invit sa participati pe 2 februarie la acest eveniment caritabil inedit, alaturi de inotatori olimpici romani, fosti jucatori de polo, recordmani, inotatori profesioniati si amatori – carora le multumesc din suflet pentru implicare si pentru efortul lor de a strange fonduri. Printre cei 70 de participanti ii veti putea intalni pe Carmen Bunaciu, Dragos Coman, Anca Patrascoiu, Razvan Florea, Cezar Badita si multi altii. Fiecare participant la competiție va incerca sa stranga fonduri de la prieteni, familie si colegi, “vanzand” cu 2  lei fiecare lungime de bazin parcursa. Distantele anuntate de participanti sunt intre 1.500 de metri (30 de bazine) si 20 de kilometri  (400 de bazine) – cat si-a propus sa inoate Valentin Rosioara.

La eveniment pot participa 70 de inotatori, dintre care 60 amatori. Pentru putinele locuri ramase (mai putin de 10)  puteti accesa site-ul evenimentului. Cei care doresc sa ne sustina pot dona 2 lei (sau mai mult) pentru o lungime de bazin. Detalii si modalitati de donatie puteti gasi pe site-ul Hospice si pe cel al Smartatletic – carora le multumim anticipat pentru reusita evenimentului!

UltraSwim Snagov 2013

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (4)

4 răspunsuri la “Snagov Ultra Swim – cate bazine ai inota pentru construirea un spital?”

  1. asa ca sfat: incearca sa adaugi niste / un buton de distribuire in twitter si facebook. Uite de ex vreau sa distribui pe pagina Bazin inot agrement Bucuresti si nu prea am acum, dar ma voi descurca!:)

  2. […] Roșioară și Remus Miron au înotat astăzi câte 20 de km, iar Andrei Roșu 10 km, în bazinul din cadrul Complexului Olimpic din Izvorani. Motivul, pe scurt: construirea unui […]

  3. […] voi relua lista participantilor, care a inclus campioni si medaliati nationali, olimpici, europeni si mondiali la inot, dar si […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *