Menu

Cu bicicleta de la Chisinau la Bucuresti, alaturi de un participant la Turul Frantei!

Postat de Andrei Rosu pe 14 iunie, 2016

Am inceput sa scriu acest randuri in avion, in drum spre Chisinau (am observat ca scrisul ma ajuta sa fiu ceva mai relaxat in avion…). Maine incepe Hospice Bike Tour, un eveniment caritabil ca va “uni” centrele Hospice din Chisinau, Brasov si Bucuresti. Distanta totala pe care o vom acoperi pedaland este 563 de km, cu peste 5.000 de metri de urcare (cifre care imi amintesc de 6633 Ultra :)). Pentru ca evenimentul este non-competitiv si deschis publicului larg, distanta nu va fi parcursa non-stop, ci in cateva etape…

Etapele turneului nostru sunt Chisinau – Husi, prin Hincesti (100 km), Husi – Adjud (125 km), Adjud – Targul Secuiesc (108 km), Targu Secuiesc – Brasov (60 km) si Brasov – Bucuresti (170 km). Am folosit pluralul pentru ca nu voi pedala singur, ci alaturi de cativa oameni sufletisti dispusi sa isi investeaca timpul si alte resurse pentru a sprijini efortul echipei Hospice de a oferi in continuare, cat mai multor pacienti aflati in suferinta, ingrijiri corespunzatoare. Obiectivul nostru de fundraising pentru acest eveniment este de 10.000 de euro, din care am reusit sa strangem 6.000. Daca vreti sa contribuiti si voi, puteti sa o faceti donand aici (va multumesc anticipat!).

Nu am apucat sa ii cunosc, inca, pe partenerii mei din aceasta aventura (urmeaza sa ne intalnim peste cateva ore, pentru sedinta tehnica), dar printre ei se afla si un fost ciclist cu performante extraordinare, legenda locala Andrei Tchmil. In palmaresul lui se afla, in afara de participarea la 4 editii ale Turului Frantei (!), castigarea unor competitii precum Paris – Roubaix, GP Ouest-France, Milan – San Remo, Paris – Tours, Turul Flandrei si UCI Road World Cup! Sper sa il conving pe Andrei sa imi dea cateva ponturi de pedalat care sa ma ajute pe parcursul celor 1800 de km de la Deca-ul din august :). 

Aventura a inceput in urma cu cateva zile, cand mi-am dat seama ca nu pot transporta bicicleta cu avionul. Zborurile Tarom catre Chisinau sunt operate de avioane de mici dimensiuni (ATR), asa ca a trebuit sa gasesc o solutie. Din fericire, am gasit un prieten care avea drum spre capitala Moldovei (multumesc, Radu!). A propos, daca vreti sa treceti prin aceasta experienta, este bine de stiut ca, pentru a trece de vama, este bine sa ii dati prietenului vostru o imputernicire autentificata la notar, precum si acte (invitatie, certificat de inregistrare al fundatiei etc.) care sa dovedeasca faptul ca bicicleta va fi folosita in cadrul unui eveniment caritabil. De asemenea, se completeaza la frontiera (de catre cel/cea care transporta bicicleta) o declaratie prin care se confirma ca bicicleta va fi folosita doar in cadrul evenimentului caritabil mentionat.

Intre timp, am ajuns la Chisinau – oras in care nu am mai fost din 1999 (pe vremea cand concertam pe aici :)). Spre deosebire de acele vremuri, panourile outdoor si reclamele de la radio sunt in limba romana (in loc de rusa). Imi amintesc un episod distractiv din experienta mea la Chisinau si din micile diferente lingvistice: organizatorul spectacolului in care am cantat ne-a invitat dupa show in biroul lui, pentru a regla conturile (adica sa ne faca plata :)). Formularea simpaticului organizator a fost:

“Haideti in odaia asheia sa ni regulam!”

Evident, ne-am ‘regulat’ (nu aveam incotro…) :).

Trecand de la vremuri la vreme, m-a intampinat o ploaie ‘tropicala’ care m-a facut sa regret ca nu am luat la mine barca (daca mai tine mult ploaia asta, ar fi fost mai utila decat bicicleta :)). 

Cam atat pentru moment, revin cu vesti si poze (pe facebook :)) zilele viitoare, de pe traseu. 

Cu calm, cu drag si cu rabdare!

Rosu

masina

Scrie un comentariu
Articole similare:

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (2)

2 răspunsuri la “Cu bicicleta de la Chisinau la Bucuresti, alaturi de un participant la Turul Frantei!”

  1. adina spune:

    Multumim Andrei,succes!Sunteti minunati!

  2. Calin spune:

    Buna Andrei,
    apreciez tot ce faci si incerc pe cat posibil sa-ti impartasesc idealurile.
    As vrea sa te consult sau sa te intreb intr-o problema de-a mea, am alergat doar pe asfalt si m-am ales cu dureri la fascia plantara, incat de-abia mai merg si nici gand sa alerg.
    Am fost la medicul de familie, am facut raze si mi-a spus sa port taloneti in pantofi.
    E dureros sa merg cu ei, dar nu am ce face, daca asta ma ajuta.
    Stii la cine sa apelez, sa ma indrume ce sa fac, nu ca nu am incredere in medicul de familie, dar sigur un specialist stie cel mai bine ?
    Iti multumesc si iti doresc in continuare mult succes !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *