Menu

13 lucruri la care ar trebui sa renunti daca vrei sa ai succes in viata.

Postat de Andrei Rosu pe 19 ianuarie, 2017

In ultima ta zi din aceasta viata, persoana care vei deveni se va intalni cu persoana care ai fi putut deveni. Cateodata, pentru a deveni de succes si pentru a ne apropia de persoana care putem deveni, nu avem nevoie sa adaugam mai multe lucruri, ci trebuie sa renuntam la unele din ele. Sunt unele lucruri universale la care, daca renunti vei fi de succes, chiar daca fiecare dintre noi putem avea o definitie diferita a succesului. La unele dintre ele ai putea sa renunti chiar azi, in vreme ce pentru altele s-ar putea sa dureze un pic mai mult.

1. Renunta la stilul de viata nesanatos

„Ai grija de corpul tau. Este singurul loc in care trebuie sa traiesti.” Orice ai vrea sa reusesti in viata, totul incepe de aici. Mai intai trebuie sa ai grija de sanatatea ta, si sunt doar doua lucruri pe care trebuie sa le tii minte:

  1. O dieta sanatoasa.
  2. Activitate fizica.

Cu pasi mici, dar iti vei multumi intr-o zi.

2. Renunta la gandirea pe termen scurt

Traiesti o singura data, dar daca o faci bine, o data este destul.” Oamenii de succes isi stabilesc obiective pe termen lung si stiu ca aceste aspiratii sunt doar rezultatul obiceiurilor pe termen scurt pe care trebuie sa le faca in fiecare zi. Aceste obiceiuri sanatoase nu ar trebui sa fie ceva ce faci; ar trebui sa fie ceea ce esti.

Exista o diferenta intre: „A te antrena pentru a avea un corp suplu vara” si „A te antrena pentru ca asta e cine esti tu.”

3. Renunta la mizilicuri

„Sa joci mic nu ajuta cu nimic lumea. Nu este nimic iluminat in a te micsora in asa fel incat alte persoane sa nu se simta stingerite in jurul tau. Suntem cu totii meniti sa stralucim, asa cum o fac copii. Acesta stralucire nu este numai in unii dintre noi; este in toti, si pe masura ce lasam propria lumina sa straluceasca, le oferim subconstient celorlalti permisiunea de a face la fel. Pe masura ce suntem eliberati de frica noastra, prezenta noastra automat ii elibereaza si pe altii.”.

Daca nu incerci niciodata si nu profiti de marile oportunitati, sau daca nu le ingadui visurilor tale sa devina realitate, nu-ti vei realiza niciodata potentialul real.

Si lumea nu va beneficia niciodata de ceea ce ai fi putut realiza.

Asa ca, da glas ideilor tale, nu-ti fie frica sa esuezi, si cu siguranta, nu-ti fie frica sa castigi.

4. Renunta la scuze

„Nu este vorba de cartile pe care le-ai primit, ci de felul in care ti-ai jucat mana.” Oamenii de succes stiu ca sunt responsabili pentru viata lor, indiferent de locul de unde au plecat, de slabiciuni sau de esecurile din trecut. Sa realizezi ca esti responsabil pentru ceea ce se intampla in viata ta este deopotriva infricosator si entuziasmant. Si atunci cand o faci, devine singura cale prin care poti deveni de succes, deoarece scuzele ne limiteaza si ne impiedica sa crestem din punct de vedere personal si profesional.

Detine-ti viata; nimeni altcineva nu o va face pentru tine.

5. Renunta la gandirea rigida

„Viitorul apartine celor care invata mai multe abilitati si le combina in moduri creative.” Oamenii cu gandirea rigida cred ca inteligenta si talentul sunt calitati fixe, si ca talentul in sine creeaza succesul – fara efort. Gresesc!

Oamenii de succes stiu ca aceasta mentalitate nu este corecta. Acestia investesc o cantitate imensa de timp in fiecare zi pentru a-si dezvolta o mentalitate de crestere, a dobandi noi cunostinte, a invata noi abilitati si a-si schimba perceptia in asa fel incat sa le fie benefica pentru viata lor.

Tine minte, cine esti azi nu este cine trebuie sa fii maine.

6. Renunta la a mai crede in „Pilula magica”

„In fiecare zi, prin toate caile posibile, devin mai bun si mai bun”. Succesul peste noapte este un mit. Oamenii de succes stiu ca daca fac imbunatatiri mici si consistente in fiecare zi, acestea se vor aduna in timp si le vor oferi rezultatele dorite.

De aceea ar trebui sa planuiesti pentru viitor, dar sa te concetrezi pe ziua in curs si sa te imbunatatesti doar cu 1% in fiecare zi.

7. Renunta la perfectionism

„Livrarea bate perfectiunea.”  Nimic nu va fi vreodata perfect, indiferent de cat de mult incercam. Frica de esec (sau chiar frica de succes) ne impiedica adesea sa actionam si sa ne scoatem creatiile in lume. Dar multe oportunitati se vor pierde daca asteptam ca lucrurile sa fie perfecte.

Asa ca ‚livreaza’, apoi imbunatateste acel 1%.

8. Renunta la multi-tasking

„Nu vei ajunge niciodata la destinatie daca te opresti sa arunci cu pietre in fiecare caine care latra.”  Oamenii de succes stiu asta. De aceea, aleg un lucru si se tin de el pana e gata. Indiferent despre ce e vorba – o idee de afacere, o conversatie, sau un antrenament.

Sa fii prezent in totalitate si implicat intr-o singura activitate – este indispensabil.

9. Renunta la nevoia de a controla totul

„Unele lucruri depind de noi, iar altele nu depind de noi. Este important sa facem diferenta intre ele.”

Detaseaza-te de lucrurile pe care nu le poti controla si concentreaza-te pe care pe care le poti controla, si tine minte ca se poate intampla ca singurul lucru pe care-l vei putea controla este atitudinea ta.

10. Renunta la a mai spune DA la lucrurile care nu-ti sprijina obiectivele

„Acela care indeplineste putine trebuie sa sacrifice putine; acela care indeplineste multe trebuie sa sacrifice multe; acela care face lucruri marete trebuie sa sacrifice cel mai mult.” Oamenii de succes stiu ca pentru a-si indeplini obiectivele vor trebui sa spuna NU la unele lucruri, activitati, si cereri de la prieteni, familie si colegi.

Pe termen scurt, este posibil sa sacrifici un pic din gratificarea instantanee, dar atunci cand obiectivele se vor indeplini, va merita.

11. Renunta la persoanele toxice

„Esti media a cinci persoane cu care iti petreci majoritatea timpului.” Persoanele cu care ne petrecem cel mai mult timp contribuie la ceea ce devenim.

Exista oameni care sunt mai putin impliniti in vietile lor personale si profesionale si exista oameni care sunt mai impliniti decat noi. Daca petreci timpul cu cei care sunt in spatele tau, media ta va scadea, si odata cu ea va scadea si succesul tau.

Dar daca petreci timpul cu persoane care sunt mai implinite ca tine, indiferent de cat de provocator poate sa fie asta, vei deveni mai de succes.

Uita-te un pic in jurul tau, si vezi daca trebuie sa faci anumite schimbari.

12. Renunta la nevoia de a te face placut

„Singura cale de a evita sa superi lumea este sa nu faci nimic important.”

Gandeste-te la tine ca la o nisa de piata.

Vor exista multi oameni carora le vor placea acea nisa si vor fi si indivizi care nu o inghit. Si, indiferent de ceea ce faci, nu vei putea sa faci ca intreaga piata sa te placa.

Asta e ceva natural si n-ai nici un motiv pentru care sa te justifici.

Singurul lucru pe care il poti face este sa ramai autentic, sa te imbunatatesti si sa oferi valoare in fiecare zi, si sa stii ca numarul crescut de „hateri” inseamna ca faci lucruri importante.

13. Renunta la dependenta de Social Media si Televiziune

„Problema este ca ai impresia ca ai timp”. Navigatul impulsiv pe internet si privitul exagerat la televizor sunt boli ale societatii de azi.

Aceste doua nu ar trebui sa reprezinte niciodata o evadare de la propria viata sau de la obiectivele tale.

Doar daca nu cumva obiectivele tale depind de una dintre ele, ar trebui sa diminuezi (sau chiar sa elimini) dependenta de ele, si sa directionezi acel timp catre lucrurile care iti pot imbogati viata.

*

Si inca un gand de final: devino mai puternic decat cea mai puternica dependenta a ta!

Sursa articolului: Medium.com 

Traducerea si adaptarea: Catalin Nicanov

Te-ar mai putea interesa: Cum voi deveni milionar

Scrie un comentariu
Articole similare:

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (5)

5 răspunsuri la “13 lucruri la care ar trebui sa renunti daca vrei sa ai succes in viata.”

  1. NEAGU LUCIAN spune:

    DEVINO MAI PUTERNIC DECÂT CEA MAI PUTERNICĂ DEPENDENȚĂ A TA !!!

  2. o femeie spune:

    As adauga ca e nevoie de curaj si actiune.

  3. […] 13 lucruri la care ar trebui sa renunti daca vrei sa ai succes in viata. – andreirosu.org 7557 Facebook interactions 4 Twitter trackbacks 9014 Twitter followers […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *