Menu
BLOG

Vizele turistice pentru Iordania, Africa de Sud, India si Nepal.

Stiu exact care va fi viitoarea meaĀ meserie: consultant de vize!! šŸ™‚

Va povesteam acum ceva timp de vizele turistice pentru Algeria, Canada si SUA. Zilele acestea am mai ‘rezolvat’ 2:Ā Africa de Sud si Iordania. Urmeaza India si Nepal.

Pentru cei care doresc sa viziteze aceste tari, iata ce documente sunt necesare…

Africa de Sud: pasaport valabil minim 30 zile de la data intoarcerii din Africa de Sud, cu minim 2 pagini (de viza) necompletate; formularul de solicitare a vizei (il gasiti AICI), completat cu litere de tipar; o poza recenta tip pasaport; dovada platii taxei de viza (43 de euro, in valuta euro) in contul ambasadei Africii de Sud deschis la UniCredit Tiriac Bank – sucursala Rosetti, IBAN RO76BACX0000000100692321, SWIFT BACXROBU; o scrisoare / declaratie privind scopul vizitei in Africa de Sud, la care se ataseaza copia biletului de avion si aĀ rezervariiĀ unei cazari; scrisoare de la angajator,Ā din care sa reiasaĀ pozitia, salariulĀ si aprobarea concediului pentru perioada deplasarii; dovada existentei unor fonduri suficiente (extras de cont). De asemenea, se cere si un certificat de vaccinare impotriva febrei galbene – doar in cazul in care nu se calatoreste din Europa direct in Africa de Sud.Ā Dosarul complet de trimite prin curier sau se lasa personal la ambasada Africii de Sud la Bucuresti, recomandabil nu mai devreme de 1 luna fata de data plecarii. Programul de lucru la sectia consulara este L-V intre 9 si 12. Timpul de procesare a cererii de viza turistica este este de 5 zile lucratoare. Adresa ambasadei este AICI.

Iordania: pasaport in original, valabil (minim) inca 6 luni; 38 de euro cash; 1 poza tip pasaport; formularul de aplicare pentru viza (se poate descarca AICI sau il cereti la ambasada si il completati pe loc). Acestea se depun personal la ambasada Iordaniei – adresa este AICI. Eliberarea vizei dureaza cateva ore (sau, daca esti norocos si spui 2-3 cuvinte arabe pe care le-ai invatat la maratonul din Sahara, o primesti pe loc :)). Programul de lucru este 9.00-12.30 (pentru lasat documente), respectiv 14.00-15.00 (pentru ridicarea pasaportului cu viza). Alte informatii: AICI.Ā PONT. (1) Pe masa din holul ambasadei veti gasi harti si brosuri foarte utile, care pot fi luate de catre aplicantii pentru viza. (2) Iordania accepta accesul turistilor care au in pasaport viza statului Israel, deci nu este necesara schimbarea pasaportului.

ATENTIE! (1) Viza turistica se acorda, de regula, cu maxim 1 luna inainte de data intoarcerii din Iordania. (2) Ambasada din Romania nu acorda viza pe pasaport temporar, de 1 an, ci numai pe cele de 5 ani (biometrice) sau cele ‘clasice’ de 10 ani. Din acest motiv, a trebuit sa ma duc la Directia de Pasapoarte si sa depun pasaportul temporar pe care il folosisem in Algeria si sa mi-l iau pe cel vechi, urmand ca inainte de Africa de Sud sa fac din nou schimb (viza statului african fiind pusa pe cel temporar), si tot asa… (vizele sunt ori pe un pasaport, ori pe altul :(). Din fericire, nu am stat la pasapoarte mai mult de 5 minute :).

In ce priveste viza pentru India, aceasta se da cu 2 saptamani inainte de plecare, deci am programat o vizita pentru 2 mai… Documente necesare: o poza tip pasaport; un formular; pasaport valabil inca (minim) 6 luni; dovada rezervarii biletului de avion si a cazarii. Taxa de viza (140 ron) se platesteĀ  direct la ambasada (cash). Adresa amabasadei o gasiti AICI. Din cate am vazut in formular, indienii sunt foarte sensibili la capitolul ‘Pakistan’; in cazul in care aveti viza pakistaneza in pasaport trebuie sa verificati telefonic cu cei de la ambasada daca accepta sau nu sa va puna viza (s-ar putea sa trebuiasca sa va schimbati pasaportul).

Pentru Nepal, efortul este mult mai mic, viza se da direct acolo. Trebuie doar sa va amintiti sa luati la voi 3 poze tip pasaport si cei 30 de dolari pentru taxa de viza (se recomanda sa aveti suma exacta, pentru ca e cam greu cu dat restul…).Ā  Formularul de viza poate fi cerut si completat la intrarea in Nepal sau il poti descarca de AICI si il completa de acasa, pentru a nu pierde timp prin aeroportul din Kathmandu.

De abia astept sa vina ziua in care noi, romanii, vom putea calatorii fara viza luata in prealabil…

Pana atunci, va doresc cat mai multe calatorii!

Share: Scrie un comentariu
Articole similare:

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (67)

67 de răspunsuri la “Vizele turistice pentru Iordania, Africa de Sud, India si Nepal.”

  1. Iuliansirbu spune:

    Salut, Andrei! CĆ¢nd am fost in Iordania mi-au dat viza direct pe aeroport si m-a costat doar 10 dinari ( echivalentul a 10 euro).

  2. chif spune:

    sa-ti dea DUMNEZEU picioare sanatoase in continuare si sa ne mai povestesti aventuri pe care noi cei care ni le dorim nu le putem avea

  3. oradea spune:

    Am vazut ca esti „tata” vizelor. Am in plan sa merg in N Indiei, de acolo in Nepal si sa revin in Delhi pentru a lua avionul spre casa. Am citit pe un blog ca ar fi o problema cu reintrarea in India, chiar daca ai 2 vize de intrare. Poti reveni in India doar dupa 2 luni de stat in Nepal, ceva cu terorismul cica… Ma poti ajuta cu un sfat sau ma poti indruma spre o sursa de informare? Mc si felicitari pentru clasare, putin pot face asta….

  4. oradea spune:

    Eu m-am gandit sa imi iau bilet dus-intors Budapesta-Delhi si bilet Delhi-Kathmandu doar dus (71E), toate din Romania. Ajuns in Delhi sa nu ies din aeroport si sa merg cu al2lea bilet la Kathmandu, de unde, dupa 7 zile, sa intru in India, auto. Viza de Nepal vreau o iau in Kathmandu. Nu stiu daca ii posibil sa fac faza cu biletul, nefiind o escala clasica ci doua bilete separate. Citeste blogul 2rucsaci, postarea cu India episodul 7, de acolo am aflat si eu. La ambasada nu am sunat, eu facand planuri pentru octombrie. Sa ma tii la curent, te rog.

  5. oradea spune:

    Vezi ca am vorbit, cica ii poveste…. maine sun iar. II una f amabila. Da-mi un mail, sa nu umplem aici cu probele noastre.

  6. Helen spune:

    Salut,
    viza de Iordania se poate lua si la sosirea pe aeroport, costa 10 JD.

  7. Mircea spune:

    Poti avea 2 pasapoarte (cel normal si cel temporar), nu trebuie sa lasi unul la „Pasapoarte”. Eu am facut o cerere scrisa de mana, cum ca vizitez tari beligerante, si am 2 pasapoarte.

  8. Juliette spune:

    salut, cum se procedeaza pentru a obtine viza asta la intrare in Iodania, ce acte sunt necesare, si cine mi-o va da? scz sunt debusolata šŸ˜€ pentru ca nu am calatorit foarte mult….

    • andreirosu spune:

      In afara celor scrise pe blog…trebuie doar sa mergi la amabasada šŸ™‚ Viza se daca in max 24 de ore, eu am primit-o pe loc (20-30 minute). Succes!!

    • Dorel spune:

      Nu merge la ambasada, pierzi timp si bani.
      Vei primi viza la aeroport (costa 20JD).
      Daca ai in plan sa vizitezi Aqaba, cere la aeroport viza de tranzit catre ASEZA (zona libera Aqaba). Nu costa nimic, singura conditie este sa ajungi in maxim 48 de ore la Aqaba.
      Si da, am 2 pasapoarte, unul normal si unul temporar. Am intrat cu cel temporar de vreo 10 ori in Iordania (chiar daca mai era valabil 34 de zile) si nu am avut nici o problema.

      • Anda spune:

        Ciao, vreau sa merg in Iordania anul acesta, in septembrie si vreau sa te intreb – sigur voi primi viza fara probleme cand aterizez in Iordania?

        • andreirosu spune:

          parca imi amintesc ca mi-am luat viza din Bucuresti, de la ambasada…

          • Anda spune:

            Da, stiu – am citit ce ai scris šŸ˜€ m-am adresat lui Dorel ca a zis ca si-a luat viza direct de acolo, dar nu cred ca mai vede el comentariul meu … problema este ca am sunat la Bucuresti la ambasada si nu am inteles nimic din ce mi-a zis femeia aia la telefon. Am trimis si mail, in speranta ca voi primi mai multe clarificari, dar din nou, parca a scris in chineza, nu engleza šŸ˜€ iti dau aici copy paste, poate ma ajuti tu: „Please be informed to obtain a visa from the embassy you need to submit a copy of your passport and the original 2 photos and the visa fees which is 38 euro viza that we give its an entry visa upon the arrival you will have the visa to stay in Jordan. Thank you”

            Jur ca nu inteleg care ii treaba cu viza asta de intrare … din cate stiam, pot sa o primesc ca si Dorel, cand ajung in Iordania dar dupa ce am auzit asta cu viza de intrare, sunt mai confuza acuma ahhhh

          • andreirosu spune:

            Din mail inteleg ca trebuie sa mergi la ei la ambasada šŸ™‚

          • Anda spune:

            Ahhhhh, dar sunt din vestul tarii, pana ajung eu la Bucuresti mai trec cateva secole. šŸ˜€ Am trimis oricum si reply la mail-ul pe care l-am primit si astept raspuns pe maine.

          • Anda spune:

            Nu am mai primit niciun raspuns … cred ca s-au saturat de mine :p Am vorbit ieri cu cineva si mi-a spus ca cel mai bine ar fi sa iau viza de la ambasada si sa nu risc sa ma duc acolo asa … am cumparat biletul ieri šŸ˜€ Da, asa asa o sa fac, scriu imputernicire cuiva pe care cunosc in Bucuresti si trimit documentele asa. Ar fi ok?

          • andreirosu spune:

            cred ca da šŸ™‚

  9. Andreea spune:

    Pentru India se acorda viza de turist pe maxim 3 luni cu o singura intrare…e o regula de la care nu se abat decat in cazuri foarte rare.
    E adevarat si ca trebuie sa existe o perioada de cel putin 2 luni intre o intrare si alta dar se poate merge la biroul de imigrari in Delhi pt a cere permisiunea de a reintra inainte de trecerea celor doua luni. De obicei e foarte aglomerat asa ca….multa rabdare.

    • andreirosu spune:

      Mie mi-au dat o viza dubla, cu 2 intrari. Am intrat in India de 2 ori, la interval de 3 saptamani. Aviz celor interesati šŸ™‚

    • Nicolae spune:

      a parasit Nepalul indreptandu-ma catre India, si dupa 2 zile m-am intors. nu e nici o problema. doar aveti grija cu ce calatoriti. daca vreti aventura si calatoriti cu autobuzu…aveti grija la politia indiana…te cauta si in….i incercati sa nu calatoriti singure (femeile)…

  10. luticus spune:

    Cat timp este valabila viza pentru India din momentul eliberarii?

  11. CRINA spune:

    VREAU SA MERG IN INDIA, ACUM IN MARTIE, DAR DIN CE AM CITIT PE FORUM, E POSIBIL SA NU PRIMESC CHIAR ASA USOR ACCEPTUL; IN 1996 CAND AM FOST PRIMA DATA IN INDIA, VIZA NU A FOST DELOC COMPLICAT DE OBTINUT; SE PARE CA INTRE TIMP LUCRURILE S-AU SCHIMBAT…DAR NU IN BINE…
    SI TOTUSI….IMI E TARE DOR DE INDIA, ASA CA IMI INCERC NOROCUL.

  12. andreea spune:

    as vrea si eu sa stiu de ce dureaza mai nou 5 zile lucratoare sa iti dea viza?ce fac in zilele astea?ce verifica?

  13. eliza spune:

    salut! si eu am fost in India anul trecut in octombrie 2011 si vreau sa fac un grup sa mergem in dec.2012 in New Delhi si apoi in sud-ul Indiei, in Kerala chiar la ocean.Pentru 10 zile avion, cazare,mancare si transport acolo 1400 euro/pers.
    Mai vrea cineva sa mearga? eliza1973_8@yahoo.com

  14. anita spune:

    buna…am si eu o intrebare..
    pt africa de sud, scrisosrea cu scopul calatoriei tale poate veni din partea celor care mergi, sau tb sa o scrii tu personal?
    si a doua intrebare: dc ti’ai facut toate vaccinurile care erau prevazute pe site’ul lor?
    mersi anticipat šŸ™‚

  15. Laur spune:

    Salut Andrei. Este foarte informativ articolul tau. Vreau sa merg si eu in India pentru cateva luni, iti aduci aminte daca ai primit viza pe 6 luni sau 3 luni? Asta pentru ca merg in Nepal intai si 3 luni este cam putin daca se elibereaza cu data de depunere a pasaportului. Tu ai avut toate rezervarile de la hotel cu tine? Eu am cateva si biletele de avion insa cam atat pentru ca am un itinerariu la care inca mai lucrez. Alta problema pe care o am este ca nu lucrez undeva acum, merg prin lume pentru un an si nu am putut lua un concediu asa de lung. Multumesc anticipat.

  16. adriana spune:

    Multumesk pentru ajutor adika pentru Nepal vreau sa vizitez cat de curand inca o data multumesc xx

  17. claudia spune:

    Stiti cumva, viza de India trebui sa o ridic personal de la ambasada?

  18. catalin spune:

    cum se obtine viza de bangladesh?
    stie cineva?
    mersi.

    • adriana spune:

      ai reusit sa obti viza pt Bangladesh?????? daca da ..cum? de unde? sunt interesata anul in noiembrie asta merg acolo si nu stui cum se procedeaza sa obtin viza.trebuie obtinuta in prealabil????sau la intrare pe teritoriul tarii?????? multumesc

  19. Beculescu Iuliana spune:

    Buna ziua,
    Te rog frumos sa-mi spui ce este de facut daca pleci intr-o excursie de 5 zile in Africa de Sud si vrei sa prelungesti sederea cu 2 zile si realizezi ca ptr colegii tai s-a emis viza pe 7 zile si tie pe 5 zile.Noi vrem sa schimbam biletele de avion si vrem sa stam 2 zile in plus ,ca nu mai ajungem in Africa atat de repede si usor.Am inteles ca trebuie sa cer prelungirea vizei cand ajung in Africa de Sud si sa plătesc ceva la emigrari.
    Ma ajuti cu cateva informații ,te rog?

    • andreirosu spune:

      Buna Iuliana, din pacate nu stiu cum sa te ajut. Ai sunat la ambasada RSA de unde ai luat viza?

      • Iuliana spune:

        Buna Andrei,
        Astazi cand am sunat sa vad de viza,am aflat ca din cele 2 pers care am cerut viza la Ambasada Africii de Sud si am spus inițial ca tam acolo 5 zile,eu am primit viza pe 5 zile si cealaltă pers a primit pe 7 zile,desi am depus aceleași acte.
        Mi s- a spus astazi ca nu o pot prelungi aici,in RomĆ¢nia.Nu inteleg de ce,dar ca in momentul in care sunt in aeroport,pot cere asta la emigrari.
        Multumesc!

  20. Pentru viza trebuie sa aplic personal la ambasada sau, se poate aplica si online ? E posibil sa mi Se obtina viza din India de catre persoana pe care o vizitezl ?

  21. Bogdan spune:

    Salut. Poti sa mai pui o data link-ul cu cererea de viza pentru Africa de Sud ? Nu mai este activ si am cautat peste tot on line si nu am gasit. Multumesc anticipat

  22. alb ioana spune:

    Salut!as avea si eu o intrebare.eu si sotul meu vom merge in luna de miere in africa de sud-cape town.am cumparat biletele dus-intors.pt extrasul de cont…care ar fi suma minima sa obtinem viza?tinand cont ca avem deja biletul de retur cumparat?multumesc

  23. tinutza spune:

    Buna ziua! Mergem in Africa de Sud si losta pt viza e stufoasa si complicata. Nu inteleg de ce documente imi trebuie din partea angajatorului-daca trebuie legalizata declaratia sau stampila firmei e de ajuns?
    Cum dovedesc banii pe care ii am cash? Ii iau cu mine??! De cati bani e nevoie ca sa considere ca esti sustenabil (am toata cazarea pe booking.com facuta plus transportul platit)??

    Va multumesc!

    • alb ioana spune:

      Si noi mergem in africa de sud si am sunat la ambasada sa intreb de suma de care ar trebui sa dispunem si nu mi-a dat nici un raspuns concret.suma de bani o dovedesti printr-un extras de cont.si noi avem cazare si transport achitat si am intrebat daca e suficient 500ā‚¬ si a zis ca ea nu poate sa imi spuna exact suma…iar de la cazare trebuie o scrisoare pt viza cum ca intr-adevar esti cazat acolo si vei locui pe durata sederii la hotelul x.

  24. tinutza spune:

    Iata cateva clarificari in ceea ce priveste documentele necesare vizei pentru Africa de Sud. Am calatorit in scop turistic si nu am cunostinte sau familie acolo.
    Am scris o parte din dilemele mele intr-un comentariu mai sus, si, pentru ca nu am mai strans niciodata atatea documente pentru obtinerea vizei, am avut emotii. Pentru cei care trec prin aceleasi formalitati:

    -totul trebuie formulat in engleza, doar daca originalul e in romana atunci se legalizeaza.
    -angajatorul trebuie sa confirme ca esti angajatul lui perioada nedeterminata sau poate ai firma proprie. In engleza si cu nr de inregistrare plus stampila (asa am primit indicatii de la Resurse Umane si a fost bine)
    -nu a fost nevoie de scrisoare de la cazare (4 cazari in total, locatii diferite – ar fi fost complicat). Rezervarea e suficienta. Am facut totul pe booking iar in Kruger pe siteul parcului.
    -„scrisoarea de intentie” se refera la o declaratie pe proprie raspundere prin care expui multitudinea de motive pentru care vrei sa te intorci in Romania si nu vrei sa ramai acolo.
    -plata celor 43 de euro se poate face online, nu e musai la sucursala Rosetti.
    -subiectul cel mai apasator: dovada fondurilor suficiente. Am imprimat extrasul de cont doar pe intrari (presupunand ca nu e interesant pe ce cheltui eu banii). Nu vreau sa mentionez ce suma aveam in cont dar, exceptand banii de cazare +transport de orice fel + excursii (care sunt sume pe care le stii inainte sa pleci si sunt cele mai scumpe), am mai cheltuit cam 700 de euro pe mancare si intrari/plimbari, 2 persoane, 11 zile pline de activitati.

    In incheiere, doar atat vreau sa mentionez. Africa de Sud este absolut SUPERBA!

    Pentru Andrei: sa-ti dea Dumnezeu sanatate si picioare zdravene care sa te duca peste mari si tari! Iti multumesc pentru informatiile de pe site!

  25. Buna andrei, am gasit site ul tau si sper ca ai avea niste informatii care sa ma ajute. Momentan sunt in Uganda si fiind aici am hotarat sa călătoresc spre Sudul Africii. Situatia mea si a prietenei cu care sunt e mai delicata. Cercetand site ul oficial al MAE, se intelege ca am putea aplica pentru viza sud africană de la orice consiliu sud african in strainatate, nu zice absolut nicăieri ca trebuie sa fim in tara de rezidenta
    „CondiÅ£ii de intrare şi regim de şedere

    Cetăţenii romĆ¢ni pot călători Ć®n Republica Africa de Sud Ć®n baza unei vize de intrare obligatorii.
    Viza se obÅ£ine numai de la misiunile diplomatice ale Republicii Africa de Sud acreditate Ć®n străinătate şi se acordă, de regulă, cu o valabilitate de 3 luni. Perioada de scurt sejur nu poate depăşi 90 de zile(..)”. Practic suntem romĆ¢nce, ajunse in Uganda din UK ce s-au hotarat intre timp sa călătorească si Ć®n Sudul Africii. Si da, am luat legatura cu ambele ambasade ale Romaniei (Kenya/Pretoria), plus mailuri la Ambasada Sud Africană.
    Sunt curioasă daca au mai fost cazuri asemanatoare si cum s-a procedat. Multumesc mult!

  26. tinutza spune:

    In cazul in care nu ai gasit deja pe net si daca te ajuta cu ceva, numarul de telefon al ambasadei Africii de Sud in Romania este acesta: 0040213133725.
    Iti raspunde o doamna un pic cam gretoasa, sa fii pregatita.

  27. Alina spune:

    Buna Andrei am nevoie de putin ajutor pasaportul meu expira in August 2016 si am programata o calatorie in India in luna aprilie nu stiu daca in India se accepta pasaportul temporar (pentru care trebuie sa aplic ulterior) din moment ce nu am 6 luni valabilitate
    Este suficient daca am rezervat biletle pt avion cand aplic pentru pasaportul temporar? ? ? (In afara de bulletin, copii si pasaportul anterior)
    Multumesc

  28. Ana spune:

    Buna! Imi poate spune cineva daca pot obtine viza pe un pasaport temporar,pt a calatori in Iordania? Ar trebui sa zbor saptamana viitoare,si abia ieri am aflat cum stau treburile. Stiu ca s-a mai vorbit,pe blog,despre acest aspect,dar ma intrebam daca a zburat careva in 2016,cu un astfel de pasaport. Cei de la Ambasada sunt destul de evazivi in raspunsuri,iar pe alte bloguri,parerile sunt impartite. As risca si n-as risca… Multumesc mult !

  29. Mady spune:

    Hello! Stie cineva daca in cazul in care sunt in India si imi expira viza de 6 luni, pot sa am duc in Nepal si dupa o perioada pot sa am intorc in India?

  30. didi spune:

    Buna.Ma poate ajuta cineva contra cost pt.o viza de turist in India?Sa faca toate procedurile.Platesc pe langa costurile vizei 100 euro.Multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *