Menu

Urmeaza Iordania: alergare catre cea mai joasa altitudine de pe glob.

Postat de Andrei Rosu pe 1 aprilie, 2011

Saptamana viitoare va fi o noua alergare „de weekend”, in Iordania, unde va avea loc Dead Sea Ultra (vineri, 8 aprilie).

Despre competitie: deja la editia a 18-a, ea a ajuns la 6.000 de participanti, din peste 50 de tari. 

Scopul organizarii ei este promovarea si strangerea de fonduri pentru Society for the Care of Neurological Patients (SCNP)

Evenimentul include mai multe probe, participantii putand opta pentru 4.2 km (pentru copii), 10 km, 21 km, 42 km sau 50 de km. Termenul limita de terminare a cursei de 50 de km este de 7 ore.

In 2010, la proba de 50 km au participat ‘doar’ 110 de concurenti, timpul castigator la categoria mea de varsta fiind de 3h si 10 m la barbati, respectiv 3h 57 m la femei.

Din calculele mele, voi avea nevoie de 4 ore si 45 de minute pentru a ma clasa in primii 10 la categoria mea si primii 30 in clasamentul general. 

Ma astept sa fie o cursa mai simpla decat trail-ul de la Paris, cel putin din punct de vedere al distantei si al diferentei de nivel, dar vor exista si cativa factori care imi vor ingreuna misiunea: temperatura (cam mare pentru gustul meu…),  suprafata (se alearga pe sosea, ceea ce nu este prea placut pentru genunchii mei de om batran… :)) si oboseala (singurul zbor la care am gasit bilete pleaca la 12 noaptea, face escala la Damasc si ajunge la 4 dimineata, iar eu nu pot dormi in avion :()

Dar sunt sigur ca toate astea nu vor conta, stiind ca la finalul cursei voi ajunge la -422 de metri: cea mai joasa altitudine la care oamenii se pot plimba pe aceasta planeta :), pe litoralul Marii Moarte…

Pentru mine va fi al 3-lea ultra din seria celor ‘7 ultra-maratoane pe 7 continente’ si a 10-a alergare ‘oficiala’ in ultimele 12 luni (incluzand si semi-maratonul Gerar). Daca imi amintesc bine, pe 8 aprilie se implineste exact 1 an de cand am terminat primul meu maraton, cel de la Polul Nord… 🙂

In afara cursei propriu-zise, o sa mai am un ‘tur de forta’ pentru a vizita cat mai multe – atat vestigiile din Amman, cat si Wadi Rum si ‘rozalia’ Petra.

Evident, revin cu detalii si poze…

Scrie un comentariu
Articole similare:

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (6)

6 răspunsuri la “Urmeaza Iordania: alergare catre cea mai joasa altitudine de pe glob.”

  1. Daniela spune:

    Multa bafta!

  2. Pircu spune:

    M-am inscris si eu la cursa asta Fanica! Ne vedem acolo! Sabah el kheir , salam de Sibiu! Pircu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *