Menu

Motivatie pentru Ironman.

Postat de Andrei Rosu pe 9 septembrie, 2011

Cu toamna batand la usa, m-am hotarat sa profit de vremea inca buna si sa suplimentez numarul antrenamentelor saptamanale cu bicicleta. Asa ca astazi, chiar daca nu era in plan (de obicei, vinerea este ziua mea de odihna), m-am trezit la 5 si am pedalat 2 ore. Nu m-am aventurat prea departe, pentru ca nu aveam chef de pene de cauciuc si operatiuni de service la ore atat de matinale. Am ales o pista de biciclete de pe aleea paralela cu Bd. Aviatorilor si am facut sprinturi. Destul de plictisitor, dar cred ca ajuta (citeam despre un triatlonist rus care se antreneaza 5 ore pe zi, pe trainer, cu fata la perete – ca sa se obisnuiasca cu monotonia… :))

A propos de programul de antrenament, l-am definitivat si sunt destul de multumit de timpul alocat, mai ales ca nu interfereaza deloc cu serviciul sau cu perioadele pe care le-as putea dedica familiei (mai putin orele de inot de martea si joia, care sunt de la 8 la 9 seara, dar la care merg impreuna cu Alex).

> Luni, Miercuri, Sambata si Duminica (diminetile): alergare.

> Marti, Joi, si Sambata (diminetile): bicicleta.

> Marti si Joi (seara), respectiv sambata (dimineata): inot.

Sambata este este dedicata antrenamentului cel mai lung, o ‘replica’ a triatlonului, cu ordinea probelor inversata (pentru ca bazinul se deschide de abia la ora 9): alergare de la 4 la 6, bicicleta de la 6 la 9 si bazin de la 9 la 10.30. Cu scurte pauze intre ele, pentru ‘alimentare’ si schimbarea ‘garderobei’.

In plus, mai fac cate o sedinta de Pilates pe saptamana (joi), pentru core strength si una pe luna de recuperare medicala – masaj Yumeiho (incercati-l, e bestial!!; doare putin, dar pleci de acolo cu toti muschii relaxati si cu oasele rearanjate :)). In urma unui control ortopedic facut in Canada acum 2 luni, doctorul mi-a spus ca, din cauza perioadei lungi de inactivitate, soldul meu nu sta tocmai bine (am aflat ca peste 90% dintre oameni au problema asta!), lucru care imi genereaza un mod defectuos de alergare si posibile probleme articulare in viitor (vezi filmul de mai jos). Mi-a dat de facut cateva exercitii de gimnastica medicala (care trebuie repetate zilnic) si mi-a recomandat sedinte la chiropractor. Din fericire, am descoperit masajul de care va scriam mai sus, care se potriveste ca o manusa problemei mele (ufff, de ce nu m-oi fi apucat de miscare cu 10 ani mai devreme… :().

Acum va las, este aproape ora 8 si trebuie sa ii incalzesc laptele lui Alex si sa plec la birou. Si tineti-ne pumnii pentru saptamana viitoare: Alex incepe gradinita! 🙂

La final, un filmulet la care m-am uitat aseara pentru a fi suficient de motivat sa ma dau astazi jos din pat…

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (4)

4 răspunsuri la “Motivatie pentru Ironman.”

  1. ccriveteanu spune:

    Bai ce program. respecte.

    Ce timp ai scos la mamaia pe probe?

    Catalin.

  2. Radu spune:

    Salut Andrei. Imi poti spune la ce bazin te antrenezi ? Eventual cateva detalii dc este deschis „publicului larg” in conditii asemanatoare 🙂 . Si eu sunt destul de matinal. Multumesc frumos si bafta in continuare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *