Menu

Cei mai buni alergatori din lume…si semnele lor obscene.

Postat de Andrei Rosu pe 5 decembrie, 2011

Citind despre alergare descopar tot felul de lucruri… De exemplu:

– (mai) exista in lume doua triburi care isi bazeaza existenta pe alergat (distante lungi): Tarahumara (Mexic) si bosimanii din Kalahari.

– pe distante scurte, omul este unul dintre cele mai lente mamifere.

– pe distante lungi, alergatul pe 2 picioare este mai eficient decat cel pe 4 (daca nu credeti, incercati :))

– omul este unul dintre putinele animale care poate vana prada alergand dupa ea pana aceasta oboseste. Se numeste persistance hunting si se pare ca acest procedeu sta la baza evolutiei noastre, ca specie. Chiar daca azi nu mai vanam ca in acele vremuri, ne-a ramas perseverenta, despre care un presedinte american (evident :)) din secolul trecut spunea: Nothing in this world can take the place of persistence. Talent will not; nothing is more common than unsuccessful people with talent. Genius will not; unrewarded genius is almost a proverb. Education will not; the world is full of educated derelicts. Persistence and determination alone are omnipotent. The slogan „press on” has solved and always will solve the problems of the human race…

PS – scuze pentru gestul obscen facut de vanatorii africani, la inceputul filmului de mai jos. In cultura lor, acest semn are alta semnificatie decat in a noastra 🙂

Scrie un comentariu
Articole similare:

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (5)

5 răspunsuri la “Cei mai buni alergatori din lume…si semnele lor obscene.”

  1. Madalin spune:

    gasesti cateva lucruri despre Tarahamura si intr-o carte pe care acum am inceput sa o citesc – Born to Run – Christopher Mcdougall. daca nu o stii, ti-o recomand – mi se pare f bine scrisa.

  2. Scuze pentru comentariul off topic: La multi ani, Andrei, cu multa sanatate si multe bucurii! Am amanat, in ziua ta onomastica, sa iti scriu aici (m-am abonat la blog! :D), cu intentia sa te sun, si pana la urma, nu am facut nici una, nici alta. Ma consolez cu faptul ca urarile si energia pozitiva pe care o aduc sunt binevenite oricand.

  3. ALEXANDRA spune:

    DAR CAR SUNT CEI MAI BUNI ALERGATORI DIN LUME POTI SAMI SPUI NUMELE LOR?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *