Menu

Alergatorii si cartile care ne-au schimbat viata.

Postat de Andrei Rosu pe 2 februarie, 2012

In urma cu ceva timp am fost invitat de catre StudentIQ la libraria Carturesti pentru prezenta, in maxim 2 minute, o carte care ‘m-a marcat la un moment dat’. Aceasta prezentare urma sa fie inclusa intr-o serie numita BOOKMARK.

Desi am fost luat cam ‘ca din oala’ (nu am avut timp de pregatire :)), ideea mi-a placut foarte mult si am acceptat imediat invitatia. Partea cea mai grea a fost sa decid care anume este acea carte care mi-a schimbat viata… Si asta nu pentru ca as citi zilnic cate 3-4 carti, ci datorita faptului ca fiecare carte ne modeleaza, intr-un fel sau altul, felul de a gandi, de a vorbi, de a actiona si, in final, cursul vietii. Totusi, mi-am amintit de o carte pe care am gasit-o (sau ea pe mine :)) la momentul potrivit, in urma cu vreo 6 ani, cand viata mea era intr-un mini-haos (inca nu imi cunoscusem viitoare sotie :)) si simteam nevoia de a face ordine, atat in jurul meu cat si – mai ales – inauntru…

Simplifica-ti viata este cartea la care m-am intors de fiecare data cand m-am simtit coplesit de ceea ce se intampla in viata mea (task-uri, momente dificile, etc.) si, mai ales, acum 2 ani – cand am decis sa arunc ‘balastul’ care ma tinea in loc si sa particip la maratonul de la Polul Nord (de care imi amintesc frecvent zilele astea, la alergarile in aer liber :)). V-o recomand cu drag!

…Iar alergatorilor romani care vor alerga maratonul din Sahara peste cateva saptamani le dedic Dune – prezentat mai jos de Paul Dicu, specialistul nostru in alergari in desert. Cu siguranta, alergarea pe dunele sahariene o sa le aminteasca de romanul lui Frank Herbert, o sa le marcheze viata si o sa le lase amintiri extraordinare… 🙂

PS – La multi ani, bunicule, te iubim!!!

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (3)

3 răspunsuri la “Alergatorii si cartile care ne-au schimbat viata.”

  1. andorra spune:

    Dragă Andrei, mă regăsesc realmente în acest titlu referitor la ‘alergătorul care mi-a schimbat viaţa’ (prietenii ştiu de ce), iar în ceea ce priveşte cărţile vă pot recomanda: „Filozofia libertăţii”, Rudolf Steiner; „Viaţă şi semn”, autor Vasile Andru; „Evoluţia divină”, Édouard Schuré. Aceste cărţi şi multe altele nu pot spune că mi-au schimbat viaţa, ptr.că deciziile, pe care le luăm la un moment dat, sunt vectorii generatori de noi traiectorii, iar ptr.o disciplină a bunei sorţi cei care sunt nu doar iniţiaţi sapienţial ştiu că fericirea există şi fiecare dintre noi e ‘arhitectul’ propriei vieţi. Nu am citit cartea prezentată de tine, dar o voi căuta şi te felicit ptr.acest material captivant!

  2. andorra spune:

    E posibil să nu intre în categoria cărţi motivante, însă cei care iubesc sportul&cititorii blogului tău Andrei îşi vor dori să aibă în bibliotecă lucrarea autorului membru A.T.F.S., Dr.Ing.Alexandru Boriga – „Cartea de aur a atletismului românesc”, apărută în 2006. Există cărţi aplicate gen „Maratonul meu”, „Amintirile unui ciclist” (Anquetil Jacques), „Stele ale sportului românesc” (autori Iolanda Balaş, Mihail Cociu-Ed.Militară, 1991), dar acestea mai pot fi achiziţionate doar din anticariat. Lectură plăcută tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *