Menu

Despre un britanic pe care l-am intalnit in Himalaya.

Postat de Andrei Rosu pe 10 aprilie, 2012

Scriind la carte, ma intorc din cand in cand la istoricul blogului meu, pentru a retrai unele dintre experientele avute in jurul lumii… Acum aproape un an, in timp ce urcam spre Everest Base Camp, m-am intersectat cu 3 britanici care se intorceau de pe Everest, varf pe care il atinsesera cu cateva zile in urma. Va povesteam atunci ca unul dintre ei se antrenase pentru aceasta urcare vaslind dintr-o parte in cealalta a Atlanticului, timp de 110 zile!

Intre timp, am intrat din nou pe site-ul lui James Ketchell (asa il cheama pe simpaticul britanic din povestea de mai sus) si am vazut un filmulet despre istoricul si aventurile lui. In 2007, la 24 de ani, a avut un accident de motocicleta in urma caruia si-a rupt picioarele si glezna, doctorii dandu-i putine sanse de recuperare completa. Trei ani mai tarziu traversa Atlanticul vaslind, apoi ajungea pe varful Everest. Acum, planuieste sa repete cele 2 aventuri si, in plus, sa pedaleze in jurul lumii, aproape 30.000 de kilometri – toate acestea in mai putin de un an!!

Va invit sa vizionati filmuletul – un exemplu de vointa si spirit caritabil.

James, iti tinem pumnii!!

Scrie un comentariu
Articole similare:

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (3)

3 răspunsuri la “Despre un britanic pe care l-am intalnit in Himalaya.”

  1. andorra spune:

    Mi-a plăcut acest material Andrei, viaţa e fascinantă şi îţi oferă din plin nu doar oportunităţi, iar ceea ce e imp.la un moment dat e faptul că tb.să ştim nu numai să ascultăm, dar să şi auzim, nu doar să privim, ci mai cu seamă să vedem şamd. Vă voi povesti şi eu pe scurt despre un român-american, pe care l-am cunoscut în ’99, dar nu pe Himalaya ci la Bucureşti, născut la Braşov în data de 9 aprilie, când şi-a împlinit visul de a finaliza în ’11 la Canberra 7 maratoane pe 7 continente/ îl cunoaşteţi oarecum, felicitat şi de tine Andrei anul trecut cu acel „Bravo Edi Popescu”. Acest om de afaceri, fost sportiv de performanţă, tenis de câmp, având un tată fost atlet, a reuşit la o vârstă frumoasă, 55 de ani, să-şi adauge în palmares ‘titlul’ de a fi I român intrat în SCClub, urmat desigur de tine Andrei cu o remarcabilă înscriere în Cartea Recordurilor a încheierii circuitului celor 7 M&7 UltraM pe 7 continente. Sunt f.multe de ştiut despre Edi Popescu, dar azi i-am rezervat o pledoarie ptr.a pune în lumină frumuseţea celui care a participat în ’92 la NY la primul său maraton, după 16 ani a alergat în ‘aventura vieţii sale’ în China/Marele Zid Chinezesc, după ce în 2007 escaladase Kilimanjaro, a urmat maratonul din America de Sud/Chile, Europa/Grecia, Africa/Maroc, Antarctica. Proiecte de viitor: câştigarea unui triathlon, cu caiacul prin Europa etc.

  2. andorra spune:

    Cei care vor să afle mai multe despre maratonistul, atlet amator, Eduard Paul Popescu (56 years old) pot accesa de ex.şi http://www.athlinks.com (Athlete Community).

  3. andorra spune:

    Sunt români cu care ne mândrim: Edi Popescu, Andrei Roşu, Crina Coco Popescu, intrată şi ea de curând în Cartea Recordurilor la o altă categorie Seven Continens, încheind circuitul celor 7 cei mai înalţi vulcani de pe cele 7 continente (Alpi/Dente del Giante, Olimp, Arafat, Mont Blanc, Aconcagua, Kilimanjaro, Elbrus, Muntele Sidley) – I femeie care a escaladat M.Sidley, cel mai înalt vulcan din Antarctica (4285 m), fiind cel mai tânăr alpinist (16 ani) şi I femeie din lume care a finalizat un astfel de circuit, propunându-şi să atingă în ’12 Everestul. Cu siguranţă sunt f.mulţi români&naturalizaţi pe alte meridiane, care merită amintiţi ptr.performanţele lor sportive, aspiranţi sau intraţi deja în SCC&Grand Slam Club, aflaţi pe Finishers Lists – tuturor succes pe viitor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *