Menu

Gabi alearga pe banda, pentru copii, 24 de ore!

Postat de Andrei Rosu pe 17 mai, 2012

Cei care citesc acest blog au auzit, cu siguranta, de Gabriel Solomon. Numele lui este legat fie de Transmaraton, fie de Ro Club Maraton, fie de TransRomaniaRun, fie de Gerar, fie de Cozia Mountain Run, fie de unele dintre sutele de site-uri si aplicatii pe care le-a produs ca web developer… si lista ar putea continua aproape la nesfarsit :). Atunci cand nu organizeaza competitii, Gabi participa la ele si nu cred ca a ratat, in ultimii 3-4 ani, vreun eveniment intern de alergare (cros, maraton, maraton montan, ultramaraton), bicicleta, duatlon, triatlon etc. Si nu oricum, ci cu rezultate foarte bune (de exemplu, Gabi s-a clasat – impreuna cu echipa lui – pe locul 3 la Carpathian Adventure 2011, dupa ce a parcurs cu succes toate probele in aproape 45 de ore!).

In weekend-ul urmator (26 mai ora 14.00 – 27 mai, ora 14.00) la Baneasa Shopping City, Gabi va alerga timp de 24 de ore pe banda, in incercarea de a se apropia de recordul mondial de kilometri alergati in aceasta durata timp, care este de 247,45 km. Initiativa este parte a evenimentului Alergam pentru copii, organizat de catre Ro Club Maraton, Smart Atletic, Baneasa Shopping City si Organizatia Salvati Copiii.

Fondurile stranse vor fi donate in beneficiul programului de reducere a mortalitatii infantile derulat de catre Organizatia Salvati Copiii. In cadrul acestui proiect sunt derulate actiuni menite sa combata cauzele prevenibile ale deceselor, atat prin informare si educare in randul viitoarelor mame si la nivelul fiecarei comunitati, cat si printr-o componenta de intervenţie, care presupune asigurarea unei alimentatii sanatoase (suplimente nutritive) femeilor gravide si copiilor cu varsta de pana la 5 ani.

Gabi nu este la prima încercare de alergare de lunga durata. El a mai alergat timp de 12 ore, in cadrul unui antrenament pentru acest eveniment, in care a acoperit o distanța de 95,66 km. Atunci el a alergat efectiv 10 ore și 50 de minute. Acum, Gabi va fi sustinut de 12 prieteni – sportivi de calibru (maratonisti, ultra maratonisti, triatlonisti) cu experienta si cu rezultate foarte bune – unii dintre ei prezentati si pe acest blog sau pe cel al Transmaratonului) – care vor alerga in regim de stafeta toate cele 24h, in paralel cu Gabi. Cei interesati vor putea urmari imagini live pe 42pentruosansa.ro/24h.

Cum il / ii poti ajuta?

– promovand evenimentul pe facebook / twitter etc.
donand pe site, folosind orice card bancar.
alergand la proba de King of Speed, o cursa contra cronometru in cadrul careia oricine se poate inscrie pentru a alerga pe o durata de 15 minute. Cel care alearga cea mai lunga distanta in acest interval va câştiga un premiu surpriza. Se vor premia categoriile: Vedete, Bloggeri* si Open.

* Eu m-am inscris la categoria Bloggeri, deci ne vedem acolo…

La final, va las cu cateva statistici emotionante (cel putin din perspectiva unui tata a 2 copii):

 • la nivel mondial un copil moare la fiecare patru secunde… 🙁
 • In Romania, un copil cu varsta de pana la un an moare la fiecare patru ore… 🙁
 • Romania are cea mai ridicata rata a deceselor in randul nou-nascutilor din UE, 0.98% in 2010, dublu fata de celelalte tari 🙁

Bravo, Gabi, iti tinem pumnii si venim acolo sa te sustinem!!!

Scrie un comentariu
Articole similare:

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (5)

5 răspunsuri la “Gabi alearga pe banda, pentru copii, 24 de ore!”

 1. solomongaby spune:

  Ms frumos pentru cuvintele frumoase si promovarea evenimentului!

  Ne vedem pe banda ;))

 2. Gaby Solomon , … A Fost !, Este , si Va Ramane Un Real MODEL ! , … BRAVO GABY !

 3. Robert spune:

  rata mortalitatii infantile in romania este de 9,8 decese la mia de nou nascuti. si asa foarte ridicata , dar 9,8 la suta ar fi o calamitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *