Menu

Despre biciclete si hidratare.

Postat de Andrei Rosu pe 16 iulie, 2012

Temperatura sare de 35 de grade, ceea ce face alergarea foarte dificila, pedalatul chinuitor si, ca triatlonisti, ne indreptam invariabil spre inot… 🙂 Totusi, pentru a nu neglija 2 din cele 3 probe, am ales sa ma antrenez – in continuare – dis de dimineata, cand alergatul este mult mai suportabil, iar pedalatul o placere…

Pentru a face fata cu (un oarecare) succes turelor lungi si calduroase de weekend (100-150 km), am cautat diverse solutii de a imi face viata mai usoara pe bicicleta si, mai ales, de a ma hidrata corect (si constant). Dupa ce m-am documentat (sau, mai exact, m-am „YouTube-izat”), am comandat de pe Amazon un AquaCell de la Profile Design (impreuna cu accesoriile si kit-ul de prindere pe aerobaruri).

Dupa ce am depasit faza de frustrare a atehnicului din mine care a trebuit sa mearga cu produsul si accesoriile la Mos Ion Roata (magazinul :)) pentru a le monta, am inceput sa ma bucur de beneficiile noului sistem de hidratare. In primul rand, Aqua Cell-ul are 2 compartimente (unul de 1 litru, celalalt – detasabil – de jumatate de litru), ceea ce permite sa imi pun electrolitii separat de apa; in plus, lasand la congelator compartimentul detasabil, ambele lichide se pastreza reci pentru o durata destul de mare de timp. Apa din bidonul „clasic” (mai ales daca este inchis la culoare) devine ceai in maxim 2 ore :). De asemenea, imi place ca se poate alimenta din mers (ceea ce cred ca va fi foarte util la concursuri).

Un alt sistem interesant este Speedfill-ul, pentru care exista SpeedSok – o husa termoprotectoare. Am optat, deocamdata, pentru Aqua Cell, dar cred ca ar folositor ca, la un moment dat (daca va fi cazul de ture foarte lungi, in zone fara apa) sa le instalez pe amandoua pe bicicleta.

La final, va las cu cateva filmulete despre sisteme de hidratare pentru biciclete, dar si cu unul despre determinarea pozitiei corecte pe o bicicleta de triatlon.

Spor la pedalat!!

Scrie un comentariu
Articole similare:

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (2)

2 răspunsuri la “Despre biciclete si hidratare.”

  1. Trebuia sa vii la Maratonul Vinului sa incerci ce water bag vrei tu la 50 de grade :). Eu am baut vreo 7 litri si tot eram lesinat la sfarsit.

    • andreirosu spune:

      vezi ce bine ar fi fost sa ai toate sistemelem de hidratare puse pe bicla (si pe tine)? Cu vreo 10 litri pe tine, nu stiu daca se mai misca bicicleta, dar cel putin nu ti-era sete:))))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *