Menu

Intalnire cu Uca Marinescu la un antrenament pentru Bucegi 7500!

Postat de Andrei Rosu pe 9 iulie, 2012

Sambata am avut programat un antrenament „de incarcare” si „de recunoastere” pentru cea mai dificila competitie la care voi participa in aceasta vara – maratonul 7500 Bucegi, proba de 90 de kilometri. Nu voi intra in detalile tehnice ale „incarcarii” (pe scurt: am fortat din greu musculatura picioarelor – pana la limita lui „nu mai pooooot”, pentru a face fata mai bine efortului din 20-21 iulie :)), dar am sa va povestesc despre „recunoasterea” traseului.

Concursul de peste 2 saptamani are cateva portiuni cam „tehnice” pentru alergatorii mai putin obisnuiti cu cataratul (categorie din care fac si eu parte), precum si zone in care exista riscul de a ne rataci (mai ales pe perioada noptii). Pentru a „mitiga” riscurile, am decis sa acoperim o parte din traseu si am ales ruta Gura Diham – Poiana Izvoarelor – Prepeleac – Vf. Bucsoiu – Vf.Omu – Pestera – Cabana Babele – Vf. Omu – Valea Cerbului – Gura Diham.

Ca ultra maratonistii „seriosi”, ne-am trezit cu noaptea in cap si, in jur de ora 7, eram la Gura Diham, echipati si gata de „atac”.  ‘Lotul’ nostru a fost format din 5 alergatori: eu si Adrian (coechiperul meu de la 7500), Cosmin (coechipierul lui Adrian la editia de anul trecut), plus Bogdan si Criss (care urmeaza sa se inscrie la proba de 45 de km).

Vremea a tinut cu noi (putea fi, totusi, un pic mai racoare :)), asa ca am reusit sa ‘legam’ aproape 9 ore de alergare, sub privirile curioase ale caprelor cocotate pe stanci… Am facut 2 opriri la Cabana Omu pentru a ne reumple bidoanele cu H2O, iar in rest am urcat, urcat, urcat, apoi coborat, coborat, coborat… si tot asa!

Pe parcursul antrenamentului nostru am avut parte de o surpriza foarte placuta, intalnind-o pe Uca Marinescu, marea exploratoare romana despre care am scris pe acest blog inainte de maratonul meu de la Polul Nord. Doamna Marinescu, la ‘doar’ 72 de ani (de doua ori varsta mea :)), se antrena sambata pentru o noua expeditie in Himalaya! Un mic pont: expeditia va avea loc in august, va dura 3 saptamani si mai sunt 3 locuri libere. 🙂

Revenind la Bucegi 7500 si la antrenamentul nostru – pana acum sunt 43 de echipe la categoria „Elite” (90 km) si 37 la cea „Hobby” (45 km), iar inscrierile continua (aviz celor interesati!). Cat despre noi, am terminat antrenamentul de sambata in mijlocul ‘montaniarzilor’ de la Diham, unde atmosfera era in antiteza cu linistea pastorala de la cota 2500. Si, bineinteles, miscandu-ne ca dansatorii de breakdance (adica foarte sacadat :)). Azi urc mai greu scarile, dar sunt sigur ca va fi bine pe 20-21 iulie. De abia astept!!

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (2)

2 răspunsuri la “Intalnire cu Uca Marinescu la un antrenament pentru Bucegi 7500!”

 1. Uca Marinescu spune:

  A fost o intalnire in timp,o bucurie cred pentru amandoi si astfel am citit materialul de abia acum cand m-am intors din Sikkim si m-am intalnit la fel ca in Bucegi cu Kangchendjonga.Mi-a oferit sub cortina norilor imaginea varfurilor necucerite inca-varfurile aici in Sikkim sunt sacre-
  De fapt m-a chemat si ne-am intalnit .
  As astepta vesti despre reusitele tale
  Admir poza cu pinguinul-felicitari
  Uca Marinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *