Am primit multe intrebari pe tema nutritiei, asa ca azi dimineata, inainte de antrenamentul cu bicicleta, am profitat de somnul profund al copiilor si am rugat-o pe Oana sa ma filmeze cand prepar mic dejunul. Reteta mea este simpla (si hranitoare, energetica, bio, sanatoasa etc. :)) si o recomand cu drag tuturor. Toate ingredientele (mai putin laptele de soia sau de orez – de luat din supermarket) sunt cumparate din piata (in cazul meu, Piata Matache :)).
Ingrediente:
Lapte de soia sau lapte de orez, de migdale, de cocos, de canepa etc. (300 ml)
Banana (cat mai cruda)
Fructe de sezon: caise, afine, coacaze (si/sau visine, capsuni, zmeura etc.)
Fructe uscate: prune, goji, merisor, stafide
Oleaginoase: nuci, samburi de migdale crude, pecan
Seminte: in (macinat), susan
Germeni de grau (nu am gasit in piata, ii comand pe site Eldorplant) si (optional) 1-2 Smochine crude, Muguri de pin, polen (o lingurita), miere (eu o prefer pe cea de salcam…)
Vizionare placuta si pofta buna ! 🙂
PS – pont: pregatiti-va de seara micul dejun (puneti ingredientele in blender si adaugati dimineata doar laptele), astfel incat sa economisiti timp dimineata…
Acum stiu cum poti alerga atat de mult, dar eu nu m-as putea abtine sa nu mananc toate ingredientele asa in stare pura (yami pecan, yami nuci, yami merisor) sigur incerc si eu.
:))))
Andrei, multumim! T-am fi recunoscatori intro o zi sa ne arati si un fel de cina. La ce ora de seara faceti cina? thanks again!
Cina pe la 17.30-18.00… Poate reusim sa filma si cina :))) Acolo nu e prea complicat, in general sunt salate…
Bună Andrei. Am auzit ca banana ( și toate fructele în general) este bine sa le mâncăm cât mai coapte, chiar culese când sunt suficient de coapte. Pt ca sunt mult mai sănătoase, și are și ceva legătură cu polifenoli ( nu mai țin minte, dintre atâtea informații câte am citit). Sunt curioasa dacă poți spune despre teoria ta cu ” banana trebuie sa fie cât mai cruda”. La ce folosește defapt ca e mai cruda? (sper ca ma înțelegi, e o întrebare pusa din pura curiozitate; nu am intenții răutăcioase 🙂 )
Buna Cornelia, nu este nevoie sa o mananci verde 🙂 Dar, pe masura ce acest fruct se coace, amidonul din banana se transforma in zahar, ceea
ce determina cresterea continutului caloric si a indicelui glicemic.
Ok, mersi de informație. Eu tot voi manca banana coapta, chiar dacă are zaharuri mai multe