Menu

Intoarcere la locul faptei: invitat din nou la TEDx!

Postat de Andrei Rosu pe 23 august, 2012

Au trecut aproape 2 ani de la primul meu discurs public, cel de pe scena TEDx Bucuresti. Mi-l amintesc foarte bine, nu doar pentru ca a fost primul, dar si pentru ca am avut emotii foarte mari, incepand din momentul primirii invitatiei, continuand cu perioada pregatirii speech-ului (multumiri inca o data cititorilor acestui blog pentru sprijin!!) si terminand cu cele 20 de minute pe scena TEDx.

Ma bucur ca am infruntat una dintre cele mai mari temeri din viata mea (poate chiar frica numarul 1 :)) – vorbitul in public. Ca si in cazul zborurilor cu avionul, unde – desi sunt aproape de al 100-lea zbor in 2 ani – am de fiecare data aceiasi fluturi in stomac, urcatul pe scena imi ofera ocazia de a ma obisnui cu frica mea (chiar daca nu o sa dispara – probabil – niciodata…).

Iata ca, dupa aproape 2 ani – timp in care Alex (‘motivatorul’ meu din filmul de mai sus) a implinit (chiar ieri :)) 4 anisori, a aparut si o surioara iar eu am terminat cele 7 maratoane si 7 ultra maratoane – am ocazia de a vorbi din nou pe o scena TED, de data aceasta la TEDx Reghin. Nu doar locul de desfasurare va fi o noutate pentru mine, ci si faptul ca speech-ul va fi facut in tandem cu colegul meu, Stanislav Georgiev (evident, participant la Transmaraton :)). Nu am mai vazut pana acum discursuri TED in care apar simultan 2 (sau mai multi) vorbitori si nu stiu ce presupune o astfel de experienta, dar sunt sigur ca rezultatul va fi unul pozitiv si ca publicul va aprecia ideile pe care le vom transmite.

Daca va intrebati de ce am fost invitati in tandem… ei, bine, avem o multime de lucruri comune: evolutia noastra personala si profesionala, compania in care lucram, pasiunile, proiectele de charity…si multe altele! Si, pana la urma, cine se aseamana se aduna, nu? 🙂

La final, sa va povestesc cate ceva despre Conferintele TED (de care, spre rusinea mea, nu auzisem pana in 2010 :(). TED vine de la Technology, Education & Design. Fundatia nonprofit TED si-a inceput activitatea in 1990 organizand anual o serie de conferinte cu sloganul Ideas worth spreading. Scopul acestor activitati este de a prezenta, dezbate si raspandi idei. Anul trecut, speech-urile inregistrate pe TED.com au inregistrat 500 de milioane de vizionari! In Romania, seria de evenimente independente TEDx are o amploare din ce in ce mai mare, desfasurandu-se deja in 7 orase (Bucuresti, Timisoara, Cluj-Napoca, Reghin, Baia-Mare, Satu-Mare si Blaj).

Multumim pentru invitatie, Sorin! Speram sa contribuim din plin la tema evenimentului din 23 septembrie: An idea to change Reghin

PS – @ Stan: have a nice & safe descending from Elbrus! 

Scrie un comentariu
Articole similare:

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (6)

6 răspunsuri la “Intoarcere la locul faptei: invitat din nou la TEDx!”

  1. Alina K spune:

    Good luck to the tandem speech. Both of you have great things to share.

  2. Tania spune:

    You will be fantastic at TEDxReghin, I’m sure. Looking forward watching you and learn from you. with the speed that you both are doing the great things in 2 years we can expect to see you at TED.com/ Mult success!

  3. Tania spune:

    Alex, la multi si binecuvantati ani! Andrei, sa va traiasca fiul fericit si voi fericiti cu el!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *