Menu

Cateva cuvinte despre prima mea carte.

Postat de Andrei Rosu pe 9 octombrie, 2013

UntitledIn fiecare an, pe 12 octombrie, este Ziua Mondiala HOSPICE si a Ingrijirilor Paliative. Pentru cei care nu stiu, ingrijirea paliativa este (conform definitiei date de Organizatia Mondiala a Sanatatii) o abordare care imbunatateste calitatea vietii bolnavului si familiei acestuia, care se confrunta cu problemele asociate cu boala amenintatoare de viata, prin prevenirea si inlaturarea suferintei, prin identificarea precoce, evaluare corecta si tratamentul impecabil al durerii si al altor probleme fizice, psiho-sociale si spirituale. In fiecare familie au existat, exista sau – din pacate – vor exista situatii in care va fi nevoie de o astfel de ingrijire (ambii mei bunici au avut nevoie de ingrijire paliativa si numai unul dintre ei a reusit sa beneficieze de un astfel de sprijin; diferenta este enorma).

In 2010 ieseam din ‘vestita’ zona de confort si vizitam centrul de ingrijire paliativa Hospice Brasov si imi schimbam – definitiv – atitudinea fata de implicarea sociala. Adica, am ales sa contribui si eu, atat cat pot, la promovarea cauzelor sociale, la implicarea in viata societatii noastre si imbunatatirea ei. Un  pic eu, un pic tu, un pic ei, un pic noi si, uite asa, o sa oferim un prezent si un viitor mai bun copiilor nostri.

Untitled1De ce o carte, de ce eBook, de ce despre maratonul de la Polul Nord, de ce acum? O sa incep cu subiectul cartii. A fost primul meu maraton si alegerea de a participa la el a condus la toate schimbarile din viata mea – pe care le stiti de pe acest blog :). De ce (de abia) acum? Pentru ca in urma cu 3 ani probabil ca nu ar fi citit-o prea multa lume (cred ca erau mult mai putini alergatori si corporatisti interesati de schimbare :)). De ce in format electronic? Pentru ca, in afara faptului ca sustin si o cauza de mediu (cei care au participat la Transmaraton stiu asta :)) – deci nu sunt mare fan al consumului inutil de hartie – imi doresc ca aceasta ‘carte’ sa ajunga la cititori cat mai repede si la un pret pe care considera fiecare ca merita sa il plateasca.

Unde gasiti ‘primul eBook caritabil din Romania’ (dupa cum l-au anuntat prietenii nostri de la Hospice)? Il puteti descarca AICI. Va multumesc anticipat pentru donatii (100% din ele vor fi folosite pentru ingrijire paliativa) – la plata cu cardul, in campul „Donez pentru”, selectati va rog „eBook Caritabil”.

Ce urmeaza? Varianta in limba engleza (pana la finalul anului…speram :)) si multe alte carti: despre proiectul 7-7-7, despre nutritie, despre viata corporatista s.a.m.d. Cat mai multe – cate una pentru fiecare cauza pe care o sustin :). La final, transmit multumirile mele familiei, Hospice, UniCredit, Preda Publishing, 7 Card, Victor Hanescu, Serban Damian, Isostar si tuturor celor care au contribuit / contribuie la aparitia si promoarea acestei carti, precum si celor care o vor citi si imi vor transmite opinia lor (inclusiv critici – preferabil constructive :)).

Untitled3

Scrie un comentariu
Articole similare:

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (7)

7 răspunsuri la “Cateva cuvinte despre prima mea carte.”

 1. mihnea spune:

  Bravo pentru initiativa. Abia astept sa contribui / citesc. Duminica am participat și eu la primul meu maraton, si blogul tau m-a ajutat si motivat. Multumesc.

 2. Hadrian spune:

  Nu te mai felicit, ca te-am felicitat destul. 🙂 Ba nu, pentru asta chiar nu te-am felicitat. Adica pentru carte si mai ales pentru formatul caritabil in care este disponibila. Nice … adica felicitari! 🙂

 3. Hadrian spune:

  Gata: descarcat, donat, citit, vizionat poze. A iesit frumos. Faina experienta de care ai avut parte. Mi-au placut indeosebi pozele, nu vezi toata ziua imagini de la polul nord. Am staruit mai mult asupra celei cu fisura din gheata de langa corturi. Oau! Nu parea de gluma la ce se vede din poza. Mi-a placut faza cu toaleta polara. Trebuiau sa va faca focul in butoi, ca sa se mai incalzeasca atmosfera 🙂
  Multumiri pentru impartasirea experientei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *