Menu

Nu toate alunitele sunt sexy.

Postat de Andrei Rosu pe 24 iulie, 2014

2In urma cu doua zile am primit un telefon de la o cunostinta cu care nu mai vorbisem de vreo doi ani. „Andrei, vrem sa promovam o campanie de informare pe tema prevenirii cancerului de piele. Ne ajuti?”. Am raspuns „prezent!”, mi-am facut temele – documentandu-ma (atat cat am putut) pe acest subiect. M-am speriat un pic dar, in final, am rasuflat usurat afland ca putem il depista foarte usor in faza initiala, ceea ce se traduce intr-o sansa foarte mare de reusita in tratarea lui. Asadar, va invit sa alocati 2-3 minute citirii acestui articol care ne-ar putea salva viata. Multumiri initiatorilor campaniei (Un viitor fara pata!) si companiilor care o sustin!

*

3

> Melanomul este cea mai periculoasa forma de cancer cutanat, iar in stadiile avansate este o boala agresiva si fatala. 75% dintre persoanele afectate de melanom metastatic isi pierd viata in primul an de diagnostic. Rata de supravietuire pentru acesti pacienti este de numai 6 pana la 9 luni.

> Daca este descoperit precoce si tratat corect, melanomul malign poate fi vindecat in 98% din cazuri.

> Medicii numesc melanomul “The black beast”, pe buna dreptate…rata de crestere a incidentei melanomului este mai mare decat a oricarui alt cancer care afecteaza populatia tanara din toata lumea.

Mai multe informatii pe Info-Melanom.

*

22Traversam cea mai insorita perioada a anului, ceea ce se traduce in mult timp petrecut afara, in alergare, la plaja, in parc, pe strada etc. Pentru a nu transforma intr-o tragedie placerea de a ne expune razelor solare, merita sa renuntam la clasicul „asta se poate intampla doar altora” si sa ne luam masurile necesare de protectie.

Si inca ceva. Sambata, 2 august, (dupa ora 16.00), suntem asteptati in Bucursesti, pe Bd. Kiseleff – la Via Sport, unde o echipa medicala va examina alunitele celor interesati.

Deci… haideti sa pastram pe piele doar alunitele sexy.

1

 

Scrie un comentariu
Articole similare:

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *