Menu

Un record mondial se intoarce in Romania. Felicitari, Adriana Istrate!!!

Postat de Andrei Rosu pe 27 septembrie, 2015

In martie 2013 eram invitat sa vorbesc echipei de vanzari a unei „corporatii”. Pe vremea aceea, „CV”-ul meu includea doar recordul „cea mai rapida finalizare a circuitului 7 maratoane si 7 ultramaratoane pe 7 continente”. Printre participanti, o „corporatista” de vreo 30 de ani, slabuta, obosita (facuse parte din echipa de organizare a evenimentului), ‚workaholica’ si oarecum apatica. Dupa discursul meu, in care am promovat mesajul ca „daca eu am putut, poate oricine”, tanara de mai sus – revenita brusc „la viata” – ma felicita si imi spune: „Andrei, vreau sa fac si eu ce ai facut tu. Simt ca asta m-ar duce intr-o directie buna!”. Am facut schimb de ‚date de contact’ si, in urmatoarele luni, primeam update-uri despre primele ei alergari, despre cum a bifat primul ei semimaraton, despre cum se lupta nutritia, productivitatea s.a.m.d. si ajutam asa cum puteam (cu o vorba buna, cu o incurajare, cu o recomandare etc.)

Inscriere AIAproape un an mai tarziu, lansam programul transformational CIA – Coaching In Alergare, iar Adriana Istrate – pentru ca despre ea este vorba – era prima care se inscria, cu obiectivul de a alerga maratonul si ultra-maratonul de 100 de km – care urmau sa aiba loc peste 6 luni in Antarctica, si care ar fi reprezentat primul pas catre finalizarea 7-7-7.

Se spune ca cei care aleg sa fie o victima ii doboara pe cei din jurul sau (astfel incat ego-ul lor sa se simta bine: „daca eu nu pot, nici altii sa nu poata”), in timp ce un lider ii ridica si se bucura pentru rezultatele lor. Una dintre misiunile mele este de a pune umarul la ridicarea acestei tari, iar asta nu se poate face decat daca fiecare dintre noi se ridica, adica devenim zilnic mai buni decat am fost in ziua precedenta. Iar asta cere 3 lucruri: mentor, metoda si munca. Dupa cum ne-a explicat Andy Szekely la conferinta lui Robin Sharma, facand o comparatie intre mine, Simona Halep si Mihai Dragulescu (sunt magulit de comparatie, dar as pastra proportiile…), ultimii doi au avut, inca de mici, un mentor, care le-a descoperit si cultivat talentul. In cazul meu (nu a venit nimeni la 5 ani sa imi spuna: Andrei, tu ai putea deveni un sportiv foarte bun!), absenta unui mentor mi-a amanat cu vreo 30 de ani rezultatele din zona sportiva…

1Revenind la Adriana, si-a luat din program tot ce a avut nevoie, mai putin munca, pe care fiecare dintre noi trebuie sa si-o asume… In plus, a inteles beneficiile unei relatii de mentorat si al trezitului devreme, asa ca a continuat sa se trezeasca la 5 si, in plus, a apelat si la specialistul Romaniei in productivitate si echilibru, coach-ul Dan Luca (creator al programului 5 a.m. coaching). Inarmata cu tot ce avea nevoie pentru a reusi (mentori, claritate a obiectivelor, metoda si disponibilitate pentru a lucra zilnic la indeplinirea obiectivelor), Adriana a facut ceea ce trebuie: a bifat cu rigurozitate fiecare antrenament, fiecare intalnire cu potentiali sponsori si fiecare cursa, pana cand le-a terminat pe toate. Pana la urma, a iti realiza visele este doar o chestiune de a fi doer (om care face lucruri), in loc de leguma (om care astepta sa se intample lucruri) sau hater (foarte bine explicat pentru cursantii CIA de catre coach-ul Anne Plesuvescu: „varianta noastra trista care, in loc sa isi converteasca negativitatea in energia de a face lucruri, uraste tot ceea ce ii reaminteste ca ar fi putut deveni, face sau avea altceva„).

AdrianaMomentele dificile apar, atat pe parcursul antrenamentelor si competitiilor noastre, cat si in viata personala sau profesionala. Partea frumoasa este ca ele trec destul de repede, mai ales daca ne intrebam „cum le pot depasi?”. Adriana a avut parte de o multime de momente dificile (principalul fiind, evident, sa se ridice de pe cananepe, in 2013, dar si gasirea de sponsori, urmarea unui plan de antrenament, imbinarea vietii ‚corporatiste’ cu planurile sportive etc.), dar recompensa este, indiscutabil, uriasa. A ajuns in locuri minunate de pe aceasta planeta, a cunoscut oameni extraordinari, a descoperit noi oportunitati si, poate cel mai important lucru, s-a transformat – atat fizic cat si psihic – astefel incat sa poata avea toate aceste realizari si cele care – cu siguranta – vor urma.

Apropo de cursele terminate pe fiecare continent, acestea sunt:

 • Antarctica: Antarctic Ice Marathon 100k, King George Island Penguin Marathon
 • America de Sud: Chile Punta Arenas Southern Marathon,
  Chile Punta Arenas Ultra 50k
 • Africa: Sahara Desert Marathon, Cape Town Two Oceans Ultra 56k
 • Europa: Eco Trail de Paris 50k, Maraton International Chisinau
 • Australia: Christchurch Marathon, Australia Ultra 50k
 • America de Nord: SUA Pollock Pines Run The Sly 50k, SUA Los Angeles Rocking Summer Marathon
 • AsiaSingapore Marathon, Vietnam Mountain Marathon 70k

Un moment dificil pentru Adriana a fost devansarea planurilor sale. Initial, isi propusese sa termine circuitul 7-7-7 in 777 de zile, dar un pakistanez doborase, intre timp, recordul pe care il stabilisem in 2012, ducandu-l la 1 an si 9 zile. Asa ca… Adriana avea de terminat acelasi numar de competitii, dar intr-un timp mult mai scurt.

Ieri (26 septembrie 2015), in Vietnam, Adriana a reusit sa termine un ultramaraton montan de 70 de km extrem de dificil si, in mai putin de 10 luni, cele 7 maratoane si 7 ultramaratoane, stabilind un nou record mondial! Bravo, Adriana!!! (nu stiu cand ajunge in tara, dar am de gand sa aflu si sa o astept la aeroport :))

Ce va urma pentru Adriana? Cu siguranta, Adriana va reusi tot ceea ce isi va pune in minte, indiferent ca este vorba despre sport, conferinte, cariera sau viata personala. Pentru ca a dobandit toate resursele necesare si energia de a face lucruri!

PS – De la finalul anului trecut, Adriana face parte din echipa CIA, coordonand programul CIA X-treme. Daca va vine vreodata ideea de a duce alergarea la un alt nivel… puteti conta pe noi!

PS’ – la cererea publicului, voi reveni cu detalii si despre programul CIA Performance. Stati pe receptie!

2

 

Scrie un comentariu
Articole similare:

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (15)

15 răspunsuri la “Un record mondial se intoarce in Romania. Felicitari, Adriana Istrate!!!”

 1. simona spune:

  Prea tare! Felicitari! Cuvintele s de prisos si lipsite de substanta in fata unor asemenea realizari.

 2. mikiaandy spune:

  FELICITARI!!! SI MULTE ALTEREALIZARI!!!

 3. DanielaG spune:

  Felicitari!!! La mai multe!!

 4. Admiratia noastra la superlativ !

 5. CAMELIA BUGAN spune:

  Felicitari !!!!!

 6. Panate Maria spune:

  Sănătate ca sa le duci pe toate …..mai departe ! Bravo !

 7. Simona spune:

  Sunt mandra de Adriana! Am avut onoarea sa o cunosc acum 11 ani, mi-a fost coordonator si indrumator. Un om de nota 10 din toate punctele de vedere. Am admirat-o si am urmat multe dintre sfaturile ei. Este unul dintre oamenii care m-a format si si-a pus amprenta pe cariera mea. Ma bucur enorm pentru performantele ei.

 8. Emil Moise spune:

  Bravo! Felicitari! Atat Adrianei cat si celor din jurui ei care o sustin si in special lui Andrei Rosu pentru tot ceea ce face!

 9. stanimira georgieva spune:

  Bravi! Bravi! Super! Cu onoare!

 10. IOANA spune:

  BRAVO! FELICITARI!

 11. […] Mediafax, andreirosu.org, Prosport, sport.hotnews.ro, sursă foto: […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *