Menu

Unde dispare grasimea atunci cand slabim? Raspunsul te va suprinde!

Postat de Andrei Rosu pe 19 februarie, 2016

Acest articol este despre rolul surprinzator al plamanilor in scaderea in greutate. 

Sa spunem ca ai scazut in greutate in decursul ultimului an. Unde ti-au disparut kilogramele? Daca gandesti ca majoritatea medicilor, nutritionistilor si antrenorilor de fitness chestionati intr-un studiu recent, vei raspunde ca grasimea pe care ai pierdut-o a fost convertita in caldura sau energie. Adevarul, conform cercetatorilor australieni, este ca mare parte din greutatea pierduta a fost expirata, ca dioxid de carbon.

Cercetatorii afirma ca, in termeni biologici, persoanele care vor sa slabeasca incearca sa metabolizeze trigliceridele din celulele adipoase. Cercetatorii mai afirma ca, pentru ca moleculele de trigliceride sa fie metabolizate, acestea trebuie descompuse in constituentii lor de oxigen, carbon si hidrogen, prin oxidare.

Urmarind felul in care atomii parasesc corpul care scade in greutate, cercetatorii au determinat ca o mare parte din acestia pleaca sub forma de dioxid de carbon, prin expiratie. La cineva care pierde 10 kilograme, 9,4 kilograme sunt expirate ca dioxid de carbon – dupa calculele cercetatorilor. Restul de 0,6 kilograme devin apa si „pot fi eliminate in urina, fecale, transpiratie, respiratie, lacrimi sau alte lichide corporale”, scriu cercetatorii.

A crede ca greutatea pierduta este convertita in caldura sau energie „incalca legea conservarii masei,” scriu cercetatorii.

„Calculele noastre arata ca plamanii sunt principalul organ excretor pentru grasime,” concluzioneaza cercetatorii. „Pierderea in greutate necesita deblocarea carbonului stocat in celulele adipoase, intarind asadar ideea des auzita de a manca mai putin si a ne misca mai mult”.

Sursa articolului: Runnersworld.com

Traducerea si adaptarea: Catalin Nicanov

Te-ar mai putea interesa: 3 motive pentru care nu slabim (asa cum ne-am dori) cand alergam

Scrie un comentariu
Articole similare:

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (2)

2 răspunsuri la “Unde dispare grasimea atunci cand slabim? Raspunsul te va suprinde!”

  1. …pentru moment la nivel academic, universitar in lume, cu privire la acest aspect fiziologic al corpului uman nu este o rezonanta … este just un punct de vedere … bineinteles consumat exclusiv in prezenta efortului fizic…

  2. lorena s spune:

    E vorba de o reactie chimica prin care glucoza se descompune, in presenta oxigenului, in dioxid de carbon si apa, eliberand astfel energie. Asa ca trebuie luat in consideratie oxigenul care se adauga la reactie. Fara oxigen, glucoza se transforma in acid lactic cand se arde pentru energie, in corp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *