Menu

Cum sa-ti alegi un wetsuit potrivit pentru triatlon.

Postat de Andrei Rosu pe 25 mai, 2016

Daca nu ai mai purtat un wetsuit pana acum, vei fi placut surprins – stratul gros de neopren actioneaza ca si cum ai avea un colac pe tot corpul atunci cand esti in apa. Nu exista nici un deficit cand vine vorba de optiunile pentru costume de inot, producatorii realizand si comercializand pentru diferite niveluri de inotatori, constitutii corporale si preferinte pentru confort.

„Sa se potriveasca” – este pe departe cel mai important aspect atunci cand vine vorba de a alege un costum de inot. Nu te teme de a incerca mai multe modele, de a profita de sesiunile de inot demonstrative si de a studia tabelele de marimi si recenziile consumatorilor. Costumul potrivit nu este cel mai scump pe care ti-l poti permite – chiar si un costum de 1.000 de dolari nu te va ajuta sa inoti mai rapid daca te face sa te simti inconfortabil si restrictionat in miscari. Desi este una dintre cheltuielile ceva mai mari pentru echipament de triatlon, cu o grija adecvata, costumul potrivit te poate tine mai multe sezoane competitionale.

Imbraca-ti costumul de inot in 3 pasi

Pasul 1

Incepe prin a-ti introduce picioarele si a trage de turul costumului cat mai sus cu putinta. Multe persoane folosesc un sac de plastic pe picioare si maini pentru a face alunecarea mai usoara.

Pasul 2

Pune-ti manecile si trage materialul in exces pana la umeri pentru a-ti permite gama completa de miscari.

Pasul 3

In final, nu strange prea tare atunci cand inchei cureaua din spatele gatului. Ceea ce se simte confortabil pe uscat este foarte diferit cu ceea ce se simte confortabil in timp ce respiri din greu in mijlocul unui inot de durata.

Cum ar trebui sa se potriveasca?

Costumul perfect va fi confortabil si nu va strange. Un costum prea mic iti va trage umerii in jos, in timp ce unul prea mare va fi prea larg intre picioare.

O cantitate mica de apa ar trebui sa intre in costum atunci cand inoti, fiind necesara pentru ca acest costum sa-si faca treaba. Costumul de inot este proiectat in asa fel incat sa mentina un strat mic de apa pe corp. Corpul incalzeste acesta apa, iar costumul o impiedica sa iasa. Un costum prea mare va lasa apa sa curga si in afara acestuia, neingaduindu-ti sa-ti mentii caldura in sesiunile de inot in apa rece.

Sursa articolului: Competitor.com 

Traducerea si adaptarea: Catalin Nicanov

Te-ar mai putea interesa: 8 criterii pentru alegerea unui costum de neopren

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *