Menu

Samir, recuperatorul.

Postat de Andrei Rosu pe 7 februarie, 2017

In urma cu cativa ani, pe vremea cand lucram pe Bd. Magheru din Bucuresti, intr-o sucursala de banca, un coleg proaspat venit imi povestea despre felul in care firma de la care plecase recupera creantele. Aveau un angajat, Samir. Un tip fara scoala, cu un look foarte dur (solid, chel, o cicatrice urata de fata si cateva tatuaje nasoale pe brate), caruia nu i-ai fi deschis daca ti-ar fi sunat la usa.

Dar, din cate imi povestea fostul meu coleg, Samir era o persoana foarte calma si rabdatoare. Lucra la firma respectiva de cativa ani buni, iar rolul lui era unul singur. Dupa ce firma de recuperare a creantelor epuiza toate mijloacele legale (telefoane, scrisori etc.), Samir mergea vis-a-vis de sediul datornicului, unde statea de dimineata pana seara, manca seminte (nu stiu daca scuipa cojile pe jos sau intr-o punga…) si privea fix spre biroul respectivului. In prima zi, Samir trecea neobservat. In a doua, starnea zambete. In treia, curiozitate. In a patra, devenea enervant. In a cincea, stresant. In a sasea, ingrijorator. In a saptea, infiorator. De regula, nu dura mai mult de 10 zile pana cand debitorul ceda psihic si isi achita datoriile.

Inca de marti seara, cand au inceput protestele, am fost 100% sigur ca vom avea nevoie de multa rabdare. Rezistenta inseamna anduranta, perseverenta. Dar, daca Samir poate, putem si noi.

Ne vedem in piata.

And#Rei

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (12)

12 răspunsuri la “Samir, recuperatorul.”

 1. Sorin spune:

  Bravo Andrei!!!

 2. Claudia spune:

  Te urnaresc zilnic si iti admir vointa atat la maratoane cat si la protest! Bafta multa in continuare!

 3. Sorin spune:

  ”Aprob pozitiv”, vorba lui Caragiale!

 4. Cata spune:

  Ihim, cam asa. Samir, chiar nu vrei sa faci si tu un dus? Atatea zile in strada…

 5. Stefan spune:

  Foarte fain!

 6. danillo spune:

  Nu si-a găsit, încă, … nașu’, dar mai are timp, dacă mai lucrează… în „domeniu” !!!

 7. Adi spune:

  Iti admir perseverenta in absolut tot ce faci si sunt uneori invidios pe tine, pe puterea ta fizica si psihica. Felicitari, Andrei! Succes, rabdare si #rezista !

 8. Petru Maghet spune:

  Topîrceanu zicea că ,,o epidermă/Fermă/Este greu de perforat…” și, dacă prin toți porii a intrat murdăria (lăcomie, interese meschine strict personale…), perforarea epidermei va fi foarte anevoioasă… ORICARE VA FI REZULTATUL, REPREZINTĂ DEJA O VICTORIE SPIRITUALĂ !
  Îmi amintesc acea ,,poveste” cu cele două valuri care se îndreptau spre malul stâncos. Un val îl întreabă pe celălalt:
  – De ce ești trist ?
  – Nu sunt trist, sunt înspăimântat. Uite cum se sparg valurile de stânci ! Nu înțelegi ? Noi, valurile, nu suntem nimic !!!
  – Tu nu înțelegi ! Noi, valurile, suntem … OCEANUL !!!

 9. enasoaie gheorghe spune:

  toata stima pentru activitatea dvs.sportiva,dar in legatura cu protestul din fata guvernului este neintemeiat.nu ati vrea sa manifestati impotriva defrisarilor masive ?,impotriva instrainarii pamintului,impotriva vinzarii portului Constanta de interes vital pt.Romania .la astfel de proteste m-as alatura si eu.nu se poate ignora votul din 11.12 2016.va urez numai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *