Menu

Daca o faci zilnic, te numeri printre romanii norocosi.

Postat de Andrei Rosu pe 10 decembrie, 2018

Primul lucru care imi vine in minte cand sunt intrebat despre cursele de la Polul Nord, Cercul Polar sau din Antarctica este dorinta puternica pe care o aveam de a ajunge la finalul cursei, pentru a face un dus fierbinte. Sau, cel putin, cald. Frigul are ‘talentul’ de a intra, literalmente, in oase, oricat de bine pregatit as fi si indiferent de metodele pe care le-as folosi pentru a ma incalzi – hrana sau bauturi calde, un strat de haine in plus sau cresterea ritmului de alergare. La un moment dat, pur si simplu nu mai functioneaza nimic. Singurul lucru pe care pot sa il fac este sa ma gandesc la… apa calda!

Din fericire, chiar si cea mai lunga cursa polara se termina in cateva zile si m-am putut intoarce, de fiecare data, la confortul de acasa. Familia, mancarea cu care eram obsinuit, rutina zilnica, confortul unui adapost si, binenteles, …apa calda la care visam atunci cand genele erau atat de inghetate, incat de abia mai puteam sa clipesc.

Am folosit aceasta introducere pentru a iti povesti despre felul in care o campanie globala a ajuns sa schimbe, si in Romania, vietile a zeci (si, sa speram, sute) de mii de oameni.

A inceput cu ideea Ariston Thermo Group, o companie globala infiintata in anii ’30, care produce centrale termice, boilere si multe alte echipamente de incalzire. Ideea lor a fost de a construi o super casa in Groenlanda, in sprijinul oamenilor de stiinta care studiaza, in conditii meteo extrem de dure, efectul incalzirii globale asupra planetei noastre. Si partea interesanta a fost ca aceasta casa, dotata cu o centrala termica, pentru a oferi oamenilor de stiinta conditii de lucru confortabile, chiar si departe de civilizatie, a fost echipata de 3 instalatori – oameni obisnuiti, din trei tari (Italia, Rusia, China), care au ales sa faca acest lucru in mod voluntar.

Plecand de la aceasta idee, Ariston Thermo Romania a lansat Ariston Comfort Challenge, un proiect prin care si-a propus, impreuna cu Crucea Rosie Romana, sa transforme accesul la apa calda in normalitate, in intreaga tara. Primul pas a fost donarea a peste 400 de boilere pentru peste 250 de scoli si camine de batrani, neechipate cu sisteme de incalzire a apei. Asfel, peste 32.000 de copii si batrani beneficiaza, deja, de confortul apei calde! [=> postarea continua dupa video]

Alaturi de doi sportivi care pasesc frecvent in afara zonei de confort si pe care ii apreciez foarte mult – Avram Iancu si Alex Gavan – am decis sa ma implic in aceasta campanie si sa contribui la imbunatatirea calitatii vietii pentru elevii si batranii care nu au acces la apa calda… 🙁 [=> postarea continua dupa video]

Dupa fiecare cursa polara imi promiteam ca “va fi ultima”. Imi impachetam bine echipamentul arctic, il duceam in debara si zambeam la gandul ca va fi gasit, intr-o buna zi, de catre copii sau nepoti, care se vor intreba daca ma pregateam pentru o noua era glaciara :). Dar, intr-un colt indepartat al mintii, stiam ca va veni o zi in care voi iesi, iar, din vestita zona de confort, unde se intampla lucrurile magice din vietile noastre.

Din fericire, lucruri magice se pot intampla si printr-un simplu click. De atat este nevoie pentru a duce confortul catre cei care au nevoie de el. Nu maine, nu peste o saptamana, nu peste un an. Acum.

Iti sunt recunoscator pentru citirea acestei postari si iti multumesc anticipat pentru donatia pe care o vei face pe pagina Crucea Rosie dedicata campaniei ComfortChallenge*.

Voi reveni cu informatii despre impactul acestei campanii.

Andrei

Scrie un comentariu
Articole similare:

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *