Menu

De ce e mandru Gigel.

Postat de Andrei Rosu pe 3 decembrie, 2018

Cand era copil, Gigel din satul Cucuietii din Deal credea ca “cucuietenii din deal” sunt cei mai tari oameni. Sau, in orice caz, mult mai tari decat “cucuietenii din vale” – pe care inca nu ii vazuse, dar stia de la consateni ca asa e. Si era mandru sa fie cucuietean din deal.

Dupa ce a terminat 8 clase, parintii l-au trimis pe Gigel “la oras”, la Strambesti, pentru a face liceul. Acolo, a aflat ca strambestenii erau, pe buna dreptate, cei mai tari din judet. Si era mandru ca devenise, si el, strambestean.

Patru ani mai tarziu, Gigel a plecat “la capitala”, pentru a face facultatea. Ce oras mare! Si-a dat seama, imediat, ca oamenii de acolo sunt cei mai tari din tara. A devenit, treptat, extrem de mandru ca devenise, si el, cel mai tare din tara.

Dupa facultate, Gigel s-a angajat intr-un minister, darorita unui vecin din satul lui natal, care lucra deja acolo si l-a “recomandat”. Acolo, a aflat ca romanii sunt, pe departe, cei mai tari din lume. Si, brusc, a devenit mandru ca este, si el, roman.

Cativa ani mai tarziu, Gigel isi schimbase job-ul si ajunsese intr-o multinationala europeana. Acolo, lucra cu tot felul de europeni. Asa a aflat ca Europa a fost si ramane “leaganul civilizatiei” si ca europenii sunt cei mai tari. Si, dintr-o data, a devenit foarte mandru ca este european.

A mai trecut ceva timp si Gigel si-a intemeiat o familie si a inceput sa calatoreasca prin lume, pe toate continentele. Asa a aflat ca oamenii sunt cea mai tare creatura sau creatie din Univers. Si asta l-a facut sa devina  extrem de mandru ca este humanoid.

Ieri, Gigel a facut o vizita in satul natal si totul i s-a parut mult mai mic decat in copilarie. Si-a privit nostalgic, dar amuzat, casa, gradina si wc-ul din fundul curtii.

In acest timp, la birt, doi sateni discutau aprins motivele pentru care cucuietenii din deal sunt mai tari decat cei din vale. 

Je suis Gigel, bucuros ca sunt. 

Scrie un comentariu
Articole similare:

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *