Menu

1 din 4 români trece zilnic prin asta:

Postat de Andrei Rosu pe 19 decembrie, 2019

Da, 1 din 4 români nu are acces la apă caldă. Mai exact, 27% dintre conaționalii noștri stau într-o locuință care nu dispune de baie, duș sau toaletă cu apă curentă, față de o medie de doar 2% la nivelul Uniunii Europene – ceea ce ne poziționează pe ultimul loc în ceea ce privește accesul populației la apă curentă în propria casă. Dacă ținem cont și de grădinițe, școli, cămine de copii și vârstnici, centre medicale și multe alte instituții în care accesul la apă caldă lipsește, avem o imagine demnă de un film post-apocaliptic.

Este greu să ne imaginăm  – noi, cei care luăm de-a gata confortul unei locuințe normale, cu acces la toate utilitățile oferite în lumea civilizată – ce înseamnă să ajungi acasă după o zi de muncă – obosit, înfrigurat – și să trebuiască să faci un duș rece. Sau ce ar inseamna să ajungi, pe o targă, într-un centru Salvamont neîncălzit și fără apă caldă – ceea ce nu doar că îți reduce semnificativ confortul fizic și psihic, dar afectează și intervenția specialiștilor și a voluntarilor.

Este trist să vezi condițiile precare, fără un minim de o confort, în care lucrează sute de oameni, disponibili 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămâna, 365 de zile pe an, pentru a salva vieți….

Din acest motiv, am decis să susțin parteneriatul dintre Ariston Thermo România și Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România, prin care au fost dotate, până acum, 30 de centre și baze de salvare cu centrale termice și boilere electrice de ultimă generație. Astfel, 700 de salvatori montani și voluntari, alături de zeci mii de turiști, beneficiază acum de acces la apă caldă menajeră și încălzire.

Nu este prima dată când sprijin o astfel de inițiativă. Anul trecut îți povesteam despre Ariston Comfort Challenge, un proiect lansat tot de Ariston Thermo România – care și-a propus, împreună cu Crucea Roșie Română, să transforme accesul la apă caldă în normalitate, în întreaga țară. Primul pas a fost donarea a peste 400 de boilere pentru peste 250 de școli și cămine de bătrâni, neechipate cu sisteme de încălzire a apei. Proiectul a continuat și 2019, ajungându-se la peste 600 de instituții echipate și, astfel, peste 112.000 copii și bătrâni beneficiază, deja, de confortul apei calde!

Și, cu sprijinul tău, proiectul va continua, pentru a aduce confortul chiar și în locurile unde acesta pare imposibil de obținut. La finalul acestei postări este un scurt video despre evoluția Ariston Comfort Challenge, pe care te invit să îl vizionezi – este impresionant!

„Ok, Andrei, vreau și eu să mă implic. Cum pot să ajut?”

Click aici pentru o donație. Îți mulțumesc anticipat!

PS – ar ajuta și un share… 🙂

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *