Menu

Dacă tot mâncăm un burger, hai să salvăm planeta!

Postat de Andrei Rosu pe 13 decembrie, 2019

Am o întrebare pentru omnivorul (sau carnivorul) din tine: dacă ar exista produse vegetale care să imite cu succes alimentele din ‘carne’ (și, în plus, sa fie mai sănătoase), ai accepta să faci tranziția către o dietă prietenoasă cu animalele, cu corpul tău, cu mediul și cu resursele acestei planete?

„Din păcate, nu există PLANeta B.” Cam așa sună un joc de cuvinte, care a pornit de la vestitul „plan B” pe care mulți dintre noi îl avem pregătit, pentru cazul în care „planul A” eșuează.

Populația crește, nevoia de hrană de asemenea, iar consumul de carne înseamnă păduri defrișate, o cantitate uriașă de apă potabilă irosită, emisii de gaz metan, grăsimi nasoale pentru corp, tot felul de bălării ingerate (antibiotice, hormoni etc.) și, înainte de toate, multă suferință pentru prietenele noastre necuvântătoare.

Cu siguranță, consumul de produse animale (dincolo de aspectele etice) nu mai este o opțiune sustenabilă. Așa că, foarte probabil, în 10-20 de ani de acum încolo vom vedea dispărând de la raft ‘carnea’ (și, ‘ouăle’, ‘laptele’ etc.), așa cum au dispărut sclavia, apartheid-ul și animalele din circuri. Dar nu te speria, nu va fi nevoie să renunți la obiceiul de a ieși la un grătar, cu prietenii și nici nu va trebui să înlocuiești burgerii (sau micii) cu alimente care nu iți plac.

Începând de saptamana aceasta, găsești la Kaufland (la ofertă) senzaționalii burgeri produși de Beyond Meat – un brand cu câțiva investitori din rândul celebrităților (Bill Gates, Leonardo DiCaprio), dar și din al unor reprezentanți ai industriei ‘concurente’ (de exemplu, fostul CEO al McDonald’s sau principalul procesator de ‘carne’ din SUA, Tyson Foods).

Îți recomand cu căldură să îi încerci și îți garantez că vei avea o supriză plăcută. Niciodată nu a fost atât de gustos un burger vegetal (din acest motiv, se vinde în pachete de câte doi, pentru că nimeni nu poate mânca doar unul :)).

Ești gata sa guști viitorul?

Scrie un comentariu
Articole similare:

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (2)

2 răspunsuri la “Dacă tot mâncăm un burger, hai să salvăm planeta!”

  1. Spataru Voctor spune:

    Burgeri vegetali sunt mai piriculosi pt omenire decat cei clasici!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *