Menu

Descarcă gratuit prima aplicație de alergare în limba română:

Postat de Andrei Rosu pe 31 ianuarie, 2020

O veste bună! Începând de astăzi poți descărca și folosi gratuit, timp de o lună, aplicația „42kRoșu”, din cadrul programului „42kRoșu – de la canapea la maraton, în 4 luni”. Ea este disponibilă atât în App Store, cât și în Google Play. Citește în continuare ce funcționalități are și cum te poate ajuta să alergi cu ușurință 5, 10, 21, 30 sau 42 de kilometri.

Alerg de mai bine de 10 ani, timp în care am depășit cu mult, ca număr de kilometri, circumferința Pământului la Ecuator (40.075 km). Încă din ziua 1 de alergare, chiar dacă primul meu obiectiv major era să termin maratonul de la Polul Nord, viziunea pe termen (foarte) lung a fost să pot alerga până la adânci bătrâneți, cu multă plăcere și fără accidentări. Începutul nu a fost deloc ușor, pentru că „antrenorul” meu a fost internetul, un loc plin de informații, dar – din nefericire – nu foarte structurate.

După sute de articole citite, după cursuri online cu antrenori „de peste ocean”, după vreo 20 de kilograme date jos, după mii de zile în care m-am trezit la 5 dimineața (sau mai devreme) pentru a mă antrena, după aproape o sută de curse de maraton, semimaraton, ultramaraton, triatlon și ultratriatlon terminate cu bine prin diverse părți ale planetei (Polul Nord, Cercul Polar, Antarctica, Sahara, Himalaya etc.), am găsit o formulă de antrenament potrivită pentru noi, sportivii amatori, care a stat la baza programului „42kRoșu – de la canapea la maraton, în 4 luni„, lansat în 2016.

De atunci, comunitatea creată în jurul acestui program a ajuns la 3.500 de membri (cărora le mulțumesc pentru încredere!) și continuă să crească.

În 2017 am lansat o primă versiune a aplicației 42kRoșu, la vremea respectivă doar pentru iOS, iar de atunci s-a tot lucrat la ea, fixând câteva erori și, mai ales, cerând feedback și îmbunătățindu-i constant funcționarea.

Anul trecut am lansat și versiunea Android a aplicației, iar anul acesta (începând de azi :)), o poți testa gratuit, pentru o luna – timp în care (dacă respecți planul de antrenament și indicațiile din video-urile incluse în programul „42kRoșu – de la canapea la maraton, în 4 luni”) poți ajunge la a alerga o oră fără oprire. Iar dacă îți dorești să continui antrenamentele în următoarele 3 luni, pentru a alerga primul tău maraton*, ai opțiunea de a plăti (în 3 rate lunare egale, de 29 euro – tva inclus) programul aferent următoarelor 3 luni.

Odată cu utilizarea aplicației primești și acces în grupul privat de suport Facebook 42kRoșu, precum și 16 resurse video săptămânale, cu informații și resurse utile (găsești aici descrierea lor). Accesul la resurse, în aplicație și în grupul de suport rămâne diasponibil și după terminarea programului.

*4 ore și 37 de minute este timpul mediu cu care au terminat primul lor maraton participanții din programul „42kRoșu – de la canapea la maraton, în 4 luni”. Timpul este calculat pe baza răspunsurilor oferite în chestionarul completat (opțional) la finalul programului, de către absolvenți.

Ce face aplicația?

Hai să încep cu ce nu face. Nu aleargă în locul tău. Nu postează pentru tine. Nu este conectată la GPS (deci nu îți arată cât și pe unde ai alergat) – pe ideea keep it simple, am considerat că aceste informații nu sunt relevante atunci când te antrenezi pentru primul tău maraton :).

Referitor la ce face, aș puncta 3 dintre funcționalități. Are inclus planul de antrenament, care se deschide la ziua curentă. Dispune de avertizare vocală la finalul / începutul fiecărui interval de alergare sau de mers (dacă nu îți place vocea mea, poți selecta o voce feminină, în limba engleză :)). Metronom (este funcția mea preferată!), care te va ajuta să menții cu ușurință ritmul de alergare.

La finalul acestei postări vei găsi un tutorial.

Cum poți folosi aplicația / programul 42kRoșu?

1. Intri pe acest link: 42kRosu – promoție.
2. Îți completezi datele (asigură-te că email-ul este bine scris și că nu l-ai folosit pentru înrolarea în alte programe – SănătosKroșu, EnergyKRoșu, Accelerator etc.!), iar în câmpul COD DE DISCOUNT introduci codul GRATISOLUNA, apoi apeși pe ADĂUGĂ CUPON și pe Înscrie-te acum.
3. Primești IMEDIAT email-ul de confirmare și instrucțiunile (verifică și folder Spam/Junk), inclusiv link-urile de download ale aplicației (dacă nu ai chef să cauți în App Store sau Google Play :)).
ATENȚIE: înscrierea cu reducere NU se poate face prin intermediul aplicației 42kRoșu!

„Mă pot retrage din program, dacă nu îmi place / nu mai am chef de el?”

Da! Dacă vei ajunge la concluzia că programul este prea bun pentru tine, te poți retrage oricând din el – îmi trimiți un email simplu (reply la email-urile cu resurse video pe care le vei primi imediat după înrolare) cu textul „Doresc rambursare” (fără alte detalii, scuze, lamentări, povești lacrimogene) și primești înapoi ultima rată plătită.

Vrei să afli mai multe despre programul 42kRoșu?

Vizionează webinarul gratuit: 3 pași esențiali pentru a ajunge de la zero la maraton, în doar 4 luni

Succes!

Andrei

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *