Menu

3 dintr-o lovitura.

Postat de Andrei Rosu pe 23 aprilie, 2010

Acum  cateva zile postam lista celor 7 maratoane pe 7 continente pe care vreau sa le alerg pana in octombrie 2011.

Din experienta „Polul Nord” am invatat ca trebuie sa planific (si sa detaliez) cat mai bine fiecare etapa din pregatirea unui maraton, de la programul de antrenament pana la orice chestiune ar putea influenta reusita participarii la competitie.

De asemenea, am remarcat ca trecerea de la „mi-ar placea sa ajung intr-o zi acolo” la „gata, a inceput numaratoarea inversa” se face in  momentul in care te-ai inscris la maraton. Asadar, chiar daca nu am semnat niciun contract de sponsorizare pentru vreunul dintre cele 7 maratoane (dar sunt foarte aproape de a incheia / prelungi cateva :)), am inceput inscrierile pentru alergarile din acest an (primele 3 din seria de 7…).

Primul vizat a fost, evident, cel mai apropiat dintre maratoane, cel din 31 iulie 2010 – Australia. Un prim obstacol: VIZA! Din fericire, lucrurile s-au imbunatatit pentru romani, este suficient sa aplici online – operatiune care dureaza maxim 15 minute.  Dupa 24 de ore am primit un mail cu o cerere de a transmite in maxim 7 zile (atasate online): i) o scrisoare de la compania la care lucrez prin care sa dovedesc statutul de angajat, vechimea, nivelul salariului si faptul ca mi s-a aprobat concediu pentru perioada in care vreau sa merg acolo; ii) extras de cont din care sa reiasa tranzactiile din ultimele 3 luni (!) si soldul actual de disponibilitati banesti (aici s-ar putea sa am ceva probleme, pentru ca sunt cam pe minus :). Colegii din banca s-au miscat super rapid (ca de obicei) si am transmis deja toate informatiile. Sper ca in maxim 2 saptamani (dupa cum se angajeaza pe site-ul lor) sa primesc viza si sa trec la pasul al doilea: rezervarea unui loc la maraton. Din cate am  vazut pe site-ul organizatorilor, inscrierea in concurs se face cumparand „la pachet” un set de servicii (inclusiv cazare si masa).  Ca ‘plan B’, in cazul unui refuz din partea autoritatilor australiene voi alege alt maraton, in Noua Zeelanda, Tahiti etc.

Al doilea maraton pentru care am vrut sa imi rezerv un loc este Eurasia, Istanbul – 17 octombrie 2010. Aici a fost mult mai simplu, in 10 minute m-am inscris – am completat online cateva informatii si am platit pe net taxa de participare (30 de lire turcesti, adica vreo 15 euro – cu asa taxe, sa tot participi la maratoane :)). Am primit si numarul de concurs – 406! Astept de la organizatori lista hotelurilor care ofera discount pentru maratonisti. A propos, stiati ca recordul feminin al cursei de 15 km din cadrul evenimentului sportiv de  la Istanbul este detinut de o romanca? Nici eu nu stiam, dar am aflat de pe site-ul maratonului: Luminita Talpos, cu un timp de 50’29”, in 2008!

Ultimul maraton planificat pentru acest an este si cel mai greu dintre cele 3 – Antarctica, 12 decembrie 2010, avand aceeasi organizatori (si acelasi cost astronomic…) ca si maratonul de la Polul Nord. Pentru aceasta competitie mi-am rezervat locul inca de acum 2 luni (am platit un mic avans) si sper sa fac rost si de restul banilor. Ca solutie de avarie, sunt pregatit sa ma despart de masina. Nu cred ca o sa iau cine stie cati bani pe ea (Seat Ibiza, 2004, motorina, 45.000 km, motor de 2000), dar oricum o vad din ce in ce mai rar (am trecut deja la bicicleta…). O veste buna ar fi ca am reusit sa negociez un discount de 8%, obtinut in virtutea participarii la ambele evenimente organizate de ei…

Deocamdata atat, de abia astept sa scriu „Am obtinut viza de Australia!!!” 🙂

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (2)

2 răspunsuri la “3 dintr-o lovitura.”

  1. … deci , …de trei ori Mult Succes !!! ,
    Cu Considseratie ,
    cristi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *