Menu

Arestat 2 ore pentru 2 banane, dar cu 100.000 $ in buzunar!

Postat de Andrei Rosu pe 5 decembrie, 2010

Nu va speriati , nu am furat din magazine si nici nu va bucurati, nu am castigat la lotoĀ šŸ™‚

Dupa un zbor de 2 ore si jumatate in care m-am tinut de scaun tot timpul (am zburat peste muntii Anzi, cu ‘mici’ turbulente, cam ca in autobuz pe piatra cubica si gropi…), am ajuns de la Buenos Aires la Santiago de Chile.

Ca si la sosirea in Argentina, chilienii ne-au pus sa completam hartoage prin care sa ii asiguram ca nu introducem arme, bacterii, insecte (!), plante, animale, etc. in tara lor.Ā Evident, conform bunului mei obicei, am bifat foarte senin „NO” la toate capitolele.

La controlul din aeroport, mi-au scanat bagajele si au descoperit 2…banane, uitate acolo din ziua precedenta. Consecinta: am fost invitat politicos sa imi strang lucrurile si sa iau loc cuminte intr-o camera… Dupa vreo 15 minute a aparut un tip care m-a intrebat daca vorbesc spaniola; i-am spus ca inteleg ceva-ceva (ce noroc cu telenovelele!). Mi-a explicat ca ceea ce am facut (sa aduc in Chile 2 banane fara se le declar) este un mare delict in tara lui si ca trebuie sa ma retina pentru niste declaratii siĀ un eventual proces (!!). Evident ca m-am facut din rosu (andrei) galben, pentru ca ma vedeam incarcerat intr-o celula cu vreo 10 traficanti de droguri sau criminali, aplecandu-ma cu mare grija la dusuri dupa sapun si ratand urmatoarele 2 (sau mai multe) maratoane sau alergandu-le usor cracanat…

Dupa vreo 2 ore de declaratii si negocieri (mi-am cerut mii de scuze, am dat vina pe turbulente, pe lipsa cunostiintelor de spaniola / engleza – formulare sunt bilingve -, i-am laudat pentru succesul in salvarea minerilor chilieni, le-am spus ce mare jucator de fotbal a fost Zamorano etc., am reusit sa scap de acolo si, in plus, nu am primit amenda – daca imi dadeau astia vreo 1.000 de euro amenda, cred ca albeam instant si ma intorceam in Romania :)). Zambetul si buna dispozitie mi-au revenit instantaneu (ca in bancul cu iepurasul, leul si „radeam pentru ca dupa mine vine ariciul cu o nuca” – nu vi-l spun, pentru ca este porcos), mai ales cand am vazut ca nu sunt singurul, mai erau niste tipi si tipe din Brazilia si Venezuela cu mandarine, napolitane etc.

Si cum trebuia sa ajung in Vina del Mar pana la ora 19.00 (si deja era 3 dupa-amiaza), am inchiriat o masina si am plecat. Evident, karma functioneaza din plin: mi-a luat cu o mana (2 ore din viata), dar mi-a dat cu alta un upgrade la masina pe care o inchiriasem (cea mai ieftina, evident :)): in loc de Chevrolet Spark mi-au dat Suzuki Swift (ma rog, nu ma pricep la masini, asa ca nu vad vreo mare diferenta intre astea 2, dar daca asa mi-au zis astia de la Hertz…ii cred :)).

Un mare soc am avut cand am schimbat vreo 100 si ceva de euro si am primit 100.000 $! E vorba de pesos chilieni, care sunt vreo 600 la 1 euro :). Desi sunt pesos, ei le spun dolari (nu ma intrebati de ce!).

Asadar, proaspat ‘eliberat’ si ‘reabilitat’, cu o suta de mii de dolari in buzunar, am facut drumul intre Santiago de Chile si Vina del Mar (vreo 120 km) in mai putin de o ora (autostrada impecabila cu 3 benzi…).

Am ajuns la timp in Vina del Mar (un fel de „Mamaia’ a lor) si mi-am ridicat kit-ul de concurs. Surpriza mea a fost sa constat ca chip-ul este de…hartie cartonataĀ (!!!), deci va fi interesant de vazut ce se intampla daca ploua. Totusi, cred ca nu va fi cazul. Aici sunt peste 30 de grade, mai adie din cand in cand printre palmieri briza Pacificului si, culmea, nimeni de pe plaja nu intra in apa. Am aflat si explicatia: curentul Humbold, care vine din Antarctica, face ca temperatura oceanului in aceasta zona sa fie in permanenta foarte scazuta. Asta e, nu pot chilienii sa le aiba pe toate… šŸ™‚

Cam atat deocamdata. Acum ma bag in pat, desi e doar ora 9 (21), pentru ca maine trebuie sa ma trezesc la 4.30 (mda, autobuzele care pleaca spre start ne iau la 5-5.30, iar maratonul incepe la 7.30). O sa revin cu vesti maine, dupa maraton (sau, mai precis, dupa antrenamentul de maine pentru Antarctica :)).

Andrei periculosul

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (7)

7 răspunsuri la “Arestat 2 ore pentru 2 banane, dar cu 100.000 $ in buzunar!”

 1. … frumos , frumos dragul meu Andrei , cu astfel de intamplari „simtim din plin ca traim” ,
  … Mult Succes Andrei in cursa , sa-i aratam noi d-lui Sebastian Pinera pe cine vroia a opri ai sa-i strajeri !
  Cu Consideratie ,
  cristi .

 2. Ducu spune:

  Foarte amuzanta povestirea cu bananele :)). Bafta maine !

 3. Bro spune:

  bai, sa ai o zi buna maine. ca sa ajungi in antarctica, nu de alta šŸ™‚

 4. laura iosub spune:

  tare ilustrative povestile tale šŸ™‚ merg transpuse in scenarii de film. comedie šŸ™‚

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *