Menu

Ce presupune participarea la un eco-trail-ultra de 80 km.

Postat de Andrei Rosu pe 18 martie, 2011

Alergatul pe poteci, pe dealuri si prin paduri, nu este ceva care ar trebui sa ne sperie, mai ales daca am avut rude „la tara” si am copilarit pe coclauri :). Cu acest gand in minte m-am inscris la ultramaratonul Eco-Trail de Paris din 26-27 martie…

Aparent mai simpla decat alergarile extreme de pana acum, competitia pariziana nu va fi in niciun caz ‘o plimbare in parc’. Sau, cel putin, asa pare – judecand dupa procesul de inscriere (care a presupus prezentarea unui certificat medical si a dovezii ca am mai alergat distante lungi), distanta (80 km), numarul mare de participanti (limitat, totusi, la 1.800), diferenta de nivel (1500 de metri), conditiile meteo (prognoza este de 5-6 grade si ploaie), ora ciudata de start (12.30), regulamentul foarte strict (de exemplu, nu avem voie sa purtam vreun logo pe tricou), termenul limita de terminare a cursei (12 ore si 30 de minute) dar si a fiecarei etape in parte, distanta mare intre punctele de alimentare cu apa (pana la 25 de kilometri!) si, mai ales, dupa echipamentul obligatoriu pe care concurentii trebuie sa il prezinte.

Pentru cei interesati sa participe in viitor la astfel de competitii, dar si pentru cei care pur si implu vor sa se antreneze offroad, am sa detaliez partea de echipament.

Echipament obligatoriu (fara de care concurentii sunt descalificati):

– minim 2 litri de apa.

– provizii de hrana (suplimentele nu sunt luate in calcul).

– o cana de minim 15cl (sticlele sau alte recipiente nu inlocuiesc aceasta cerinta).

– lanterna frontala + set de baterii de rezerva.

– banda reflectorizanta.

– folie termoizolanta (de supravietuire).

– fluier (in caz ca ne ratacim…).

– bandaj elastic adeziv (minim 80 cm x 3 cm).

– jacheta de ploaie.

– saci de gunoi.

– telefon mobil cu baterie incarcata la maxim (si obligativitatea de a salva in agenda numerele de salvare oferite de organizatori).

– act de identitate.

Echipament recomandat (neobligatoriu):

– jambiere de compresie sau pantaloni lungi.

– sapca sau bandana.

– manusi.

– haine groase (windstopper, bluza thermo / polar).

– haine de schimb, inclusiv sosete.

Partea cea mai frumoasa a cursei (dar si cea mai grea :)) va fi cu siguranta finalul ei, cand concurentii vor trebui sa urce (pe scari…) pana la etajul 1 al turnului Eiffel. Nu pare ceva complicat sa urci pana la etajul 1, dar va asigur ca nu e tocmai placut sa faci asta dupa 80 de kilometri de alergat – o sa imi cam tremure macaroanele…

Programul experientei mele frantuzesti va fi unul foarte scurt, de tip „ajung – alerg – ma intorc” (joi – luni), dar sper sa imi ramana timp si pentru o plimbare cu  sotia prin ‘orasul romanticilor’ :).

Cam atat pentru astazi, ma antrenez in continuare si ma pregatesc sa bat campii (la propriu :)).

Andrei Le Rouge

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *