Menu

Eco-Trail de Paris 2011 – organizare perfecta.

Postat de Andrei Rosu pe 30 martie, 2011

Va povesteam zilele trecute de organizarea excelenta de la Eco-Trail de Paris 2011. Ce mi-a placut:

site-ul competitiei, bilingv, cu un design pe gustul meu si cu multe informatii (inclusiv sfaturi de la ultra maratonisti experimentati);

– promptitudinea cu care au raspuns solicitarilor transmise prin e-mail (pe 30 decembrie i-am rugat sa adauge Romania in scroll list-ul cu tari, iar pe 31 decembrie mi-au raspuns ca s-a rezolvat :));

update-urile transmise prin e-mail, care nu au fost nici agasante, nici rare sau inexistente (ca in multe cazuri…). In plus, informatiile s-au limitat la strictul necesar (de regula, reminders privind check list echipamente, locatia concursului etc.)

– In cortul instalat langa turnul Eiffel, de unde participantii urmau sa isi ridice kit-ul de concurs, exista un numar mare de voluntari, astfel incat nu au existat cozi. In plus, o parte a cortului a fost pusa la dispozitia multor firme interesate sa isi vanda / promoveze produsele (nutritie, echipament, inscrieri la alte competitii etc.) si am avut ocazia sa vad ‘trendurile’ in materie de maraton si ultra maraton…

– numarul de telefon al organizatorilor scris pe numarul de concurs (pentru situatii de urgenta…). De asemenea, un lucru tot mai frecvent la competitiile de alergare: numele concurentilor inscriptionat pe numarul de concurs, astfel incat spectatorii sa te poata incuraja: „Courage, Andrei!!” sau „Haide, belgianule, alearga!” (hm, cred ca steagul Andorrei sau al Ciad-ului seamana mai mult cu al nostru decat cel al Belgiei :))

– transportul pana la start. Organizatorii ne-au dat bilet de RER (un fel de metrou-tren) si ne-au transportat de la capatul de linie cu autobuze.

– micul dejun pe care ni l-au oferit, deoarece cursa incepea abia la 12.30.

– momentul de reculegere de dinaintea startului, pentru victimele cutremurului din Japonia.

– faptul ca au mentionat Romania printre tarile prezente in competitie (in murmurul si mirarea participantilor – banuiesc ca era de bine… :))

– posibilitatea urmaririi ‘in timp real’ a concurentilor de catre rude, prieteni etc., prin intermediul unui site dedicat.

– rezultatele si clasamentul final postate aproape instant si pozele puse la dispozitia concurentilor la aproape 24 de ore de la finalul cursei.

Puncte de imbunatatit: 

– sunt un pic trist pentru ca nu s-au acordat medalii :(, ci doar tricouri. Referitor la t-shirts, ele s-au dat doar participantilor care au terminat cursa in termenul limita impus de organizatori.

– am fost un pic surprins de raritatea apei, respectiv lipsa ei intre kilometrul 22 si 56 (in antiteza cu situatia din Sahara, unde aveam puncte de alimentare la fiecare 2-3 km). Dar, pana la urma, Eco-Trail a fost un ultra si asta presupune conditii mai dure… 🙂

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (2)

2 răspunsuri la “Eco-Trail de Paris 2011 – organizare perfecta.”

  1. gabi solomon spune:

    Foarte faina organizarea.
    E bine ca avem de unde invata si speram sa avem si noi cat mai multe concursuri la fel de bine puse la punct

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *