Menu

Propunere (in)decenta: vezi ce primesti de la mine daca lasi tigara 21 de zile.

Postat de Andrei Rosu pe 13 decembrie, 2014

Va promiteam in postul precedent ca, in urma campaniei «Respira Sanatate!», revin cu o propunere pentru cei care fumeaza, mananca prost si nu fac miscare. Asa ca am revenit.

Fumezi, mananci haotic si te-ai lipit de canapea? Ai incercat diverse metode pentru a iesi din acest context dar, mai devreme sau mai tarziu, ai revenit la vechile obiceiuri? Esti dispus sa mai faci o incercare, alaturi de cineva care a trecut prin toate astea…?

Daca raspunsurile sunt „Da!!!”, ecuatia este simpla. Facem un schimb (sau ”troc”).

TU

 1. nu fumezi (aici intra si tigara electronica, pipa, trabucul, iarba etc.) pe parcursul primelor 7 zile. 
 2. mananci ce iti recomand, pe parcursul urmatoarelor 7 zile.
 3. faci 30 de minute de sport (urmeaza sa stabilim ce inseamna asta, functie de nivelul tau de fitness) pe parcursul ultimelor 7 zile.
 4. La finalul fiecarui ‘calup’ de 7 zile, imi acorzi un scurt interviu, pe care il facem public.

EU

 1. Tehnic vorbind, stau ‘pe capul tau’ 21 de zile (ma poti suna ori de cate ori iti vine sa aprinzi tigara, sa opresti la McDrive sau sa te asezi pe canapea).
 2. Voi sta langa tine cand iti faci cumparaturile si cand faci sport. De aceea, ar ajuta sa locuiesti in Bucuresti sau prin imprejurimi.
 3. PREMIU: iti ofer, la finalul celor 21 de zile, o masa la McDonald’s sau KFC (pe terasa, ca sa putem fuma). Lasand aceasta gluma (proasta) la o parte, nu cred ca vei avea nevoie de un premiu mai mare decat premisele unor obiceiuri bune, care sa te duca intr-o noua directie. Totusi, va exista si un premiu-surpriza :).
 4. Nu ajung cele 3 de mai sus?!

Conditii de participare la aceasta provocare

 • Sa iti doresti o schimbare (imbunatatire) semnificativa a calitatii vietii.
 • Fara limita de varsta.
 • Apt fizic (preferabil… si psihic).
 • Perioada desfasurarii: primele 3 saptamani din ianuarie (relax, te las sa mananci sorici si caltabos de sarbatori, sa fumezi pe 31 decembrie la ora 23.59 – in timp ce iti promiti ca va fi ultima din anul respectiv si o aprinzi pe prima din anul urmator – si sa te odihnesti cateva zile dupa Revelion).
 • Cost: gratuit.
 • Eligibilitate: nu vor fi selectate rudele mele, prietenii (oricum, nu mai am niciunul care sa indeplineasca toate cele 3 conditii :)) sau participantii la programul transformational CIA – Coaching In Alergare sau absolventii acestuia.
 • Locuri disponibile: 1 (dar bun!)

CUM poti aplica

Exclusiv prin intermediul unui scurt chestionar (CLICK AICI), cel tarziu pana marti, 16 decembrie, ora (Romaniei) 16.00.

PROCESUL DE SELECTIE

Va fi total subiectiv. Ma voi uita pe fiecare chestionar si, la final, imi voi folosi intuitia pentru a alege candidatul potrivit. Daca imi va fi greu sa aleg (presupunand ca vor fi minim doi aplicanti), voi folosi un site de loterie, precum Random.org.

Sper ca nu v-am speriat prea mult. Oricum, este mai bine sa o fac eu, acum, decat doctorul, peste cativa ani…

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (1)

Un răspuns la “Propunere (in)decenta: vezi ce primesti de la mine daca lasi tigara 21 de zile.”

 1. Oana spune:

  Cand organizati urmatoarul program?sper ca vor mai fi si altele nu numai acesta!multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *