Menu

Concurs! In cat timp crezi ca traversam Marea Neagra?

Postat de Andrei Rosu pe 8 iunie, 2017

Incep sa realizez dimensiunea competitiei Atlantic Challenge de abia acum, cand imi dau seama ca „traversarea Marii Negre intr-o barca cu vasle” este ‘doar’ un antrenament (dar unul foarte serios!) care sa ne pregateasca pentru cei 5.000+ de kilometri pe care ii vom avea de parcurs in perioada decembrie – februarie 2017.

Din experiente de anduranta anterioare (alergat, inot, pedalat etc.) stiu ca este imposibil sa fii 100% pregatit pentru o cursa de amploare, dar poti simula la antrenamente acele momente grele, in care predispozitia la abandon este destul de mare (oboseala, dureri, glicemie scazuta, distanta mare fata de linia de sosire, dorul de casa, de o masa calda, de un dus etc.). De aceea, cei 1.100-1.200 de kilometri pe care ii vom bifa (sper!) non-stop intre Romania (Mangalia) si Georgia (Batumi), incepand cu 16 iunie, sunt antrenamentul ideal pentru echipa noastra.

Dupa 12 luni de antrenamente bifate integral (fara scuze si pauze de sarbatori, sfinti, weekenduri, aniversari etc.), dupa ore intregi de ‘tras’ in sala, exercitii de mobilitate, vaslit la ergometru sau pe mare si, nu in ultimul rand, dupa o cura de ingrasare pe care am respectat-o cu rigurozitate, suntem pregatiti pentru ‘faza urmatoare’: sa vaslim departe de tarm… 

A propos de crestere in greutate, azi dimineata am atins cu mandrie borna de 78 kg (yuuuhuuu!!), pentru prima data din 2009 incoace – si sunt in grafic pentru cele 85 pe care mi-am propus sa le am la startul cursei transatlantice, 12 decembrie 2017 (iti reamintesc ca participantii la Atlantic Challange pierd, in medie, 20 de kilograme pe parcursul cursei). Traversarea Marii Negre va fi un prilej excelent si pentru a vedea cate kilograme pierdem in conditii ‘reale’.

Recordul de traversare a Marii Negre intr-o ambarcatiune cu vasle a fost stabilit anul trecut, in luna iunie si este de 29 de zile. Noi speram sa ‘furam’ Marii Britanii acest record, dar nu stim ce ne rezerva marea si vremea… :).

Sper sa fii alaturi de mine si de echipa noastra si de aceasta data (sa ne tii pumnii :)). In plus, daca stai bine cu ghicitul, te invit sa ghicesti durata traversarii noastre (zile, ore, minute), completand (pana pe 15 iunie) acest scurt formular. Daca raspunsul tau se apropie cel mai mult de realitate, atunci ai castigat!

…Ce poti castiga?

  • un weekend cu Atlantic4 la antrenamentele pe mare in perioada 7-9 iulie (presupunand ca reusim sa revenim din Georgia pana atunci; daca nu, stabilim de comun acord o data :)).
  • 2 invitatii la festivalul Neversea (Constanta).

PS – Link-ul la care vei putea urmari in timp (aproape) real evolutia noastra pe mare (cu update la fiecare 30 de minute) este acesta. Iar cel pentru donatii catre Hospice, pentru construirea campusului socio-medical de la Copaceni, este acesta (multumesc anticipat pentru donatie!).

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (3)

3 răspunsuri la “Concurs! In cat timp crezi ca traversam Marea Neagra?”

  1. Brenda spune:

    Ca sa fac o gluma – daca am fi fost pe vremea lui Ceausescu, probabil ca ati fi traversat-o foarte repede! Chiar si inot! :)))
    Bafta, noroc si determinare!

  2. pircu spune:

    aveti grija sa nu scufundati vreun crucisator rusesc, ca se duce definitiv de ripa planul Valcov de prietenie ruso-romana

  3. ice4you spune:

    Salut Andrei!

    In primul rand ma bucur mult ca v’am cunoscut si va multumesc pentru onoarea de a ma alege ca partener al aventurii voastre!

    Asa cum am promis la aceea intalnire sunt alaturi de voi si va sustin pe toate canalele posibile!

    Aici vei putea urmarii intregul parcurs al postarilor mele pe care le’am trimis si agentiei pas cu pas: http://ingerisidemoni.ro/blog/category/ganduri-de-demon/atlantic4

    Vreau si pe aceasta cale sa va urez pentru tentativa de maine MULT SUCCES, MARE LINISTITA SI VANT DIN PUPA in incercarea voastra de a aduce zambete pe chipurile unor copii chinuiti! 🙂

    Sa ne revedem cu bine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *