Menu

Rezultat final: locul 3 la categoria mea de varsta!

Postat de Andrei Rosu pe 1 august, 2010

Tocmai s-a incheiat festivitatea de premiere si m-am intors fericit in camera!! Fericit eram si ieri, pentru ca am reusit sa termin maratonul in mai putin de 4 ore, dar astazi am aflat rezultatele maratonului…

In primul rand, festivitatea de inchidere a maratonului a fost una exceptionala. La polul opus celor cu mult zgomot si artificii, organizatorii ne-au dus in mijlocul desertului, unde de regula se desfasoara programul turistic Sounds of silence si ne-au oferit o incursiune in spiritul culturii aborigene. Din nou, am ascultat o ‘partitura’ de Didgeridoo, am vazut un asfintit fenomenal, am testat o noua reteta de cangur si crocodil si, cel mai impresionant, am primit o adevarata lectie de astronomie.

Pe un cer incredibil de senin (astrele se vedeau ca la noi la munte) organizatorii ne-au aratat principalele constelatii, ne-au explicat cum se orientau in antichitate navigatorii (ce repere aveau), ne-au pus la dispozitie telescoape pentru a ne uita la Saturn, Venus si Marte si ne-au povestit semnificatia catorva constelatii pentru aborigeni. De acum, bolta cereasca o sa mi se para mai familiara si in emisfera sudica :).

Festivitatea de premiere a adus si niste cifre: 178 de participanti din 11 tari (Australia, Noua Zeelanda, Japonia, India, Canada, SUA, Germania, Luxemburg, Danemarca, Romania si Ungaria), din care 82 barbati / 96 femei (o proportie mai rar intalnita la maratoane, unde de regula predomina alergatorii de sex masculin).

Cel mai bun timp la masculin a fost 3:07:26 (Robert Wooley, Australia) iar la feminin 3:12:38 (Deborah Cropper, SUA). Ultimul participant a incheiat cursa in aproape 7 ore (timpul limita admis al cursei fiind de 8 ore).

In ceea ce ma priveste, rezultatele mele la maratonul din desertul australian au fost:

– timp de 3:58:53.

– locul 3 la masculin, categoria 18-34 ani. M-au invins australienii Robert Wooley (3:07:26) si  Joe Godsell (3:23:08). 

– locul 20 la masculin, in clasamentul general (deci estimarea mea de ieri a fost corecta :).

– locul 27 in clasamentul tuturor participantilor la maraton (m-au invins 7 distinse doamne :)).

– (‘consolare’) am avut cel mai bun timp dintre alergatorii straini (adica non-australieni) la categoria de varsta mentionata mai sus :).

Cu ce raman dupa acest maraton, in afara unor cifre si medalii?

In primul rand, cu amintiri extraordinare. Locuri superbe, experiente inedite.

Cu noi prieteni / amici, din toate colturile lumii.

Cu bucuria ca am alergat un nou maraton (al doilea din viata mea) si l-am terminat in timpul propus, ceea ce inseamna ca antrenamentele si pregatirea din ultimele luni au meritat efortul.

Cu satisfactia de a imi fi reprezentat tara cu mandrie. Desigur, nu a fost olimpiada sau campionat mondial, dar m-am asigurat ca macar 200 de oameni (concurenti + organizatori) plus multi altii care vor intra pe site-ul competitiei si vor vedea imagini de la maraton isi vor aminti de tricolorul nostru. De altfel, colegii de competitie imi spun „the man with the flag” :).

Ca am mai dovedit inca o data (in primul rand mie :)) ca se poate! Adica se poate sa ai un serviciu si o familie si, cu toate acestea, sa iti gasesti suficient timp pentru antrenament…

Ce urmeaza? Maine la pranz plec spre Sydney, unde voi sta 3 zile. Mi-am propus sa vad celebra lor opera, sa fac putin alpinism pe podul lor din port si sa admir orasul de la 130 de metri, sa inot cu rechinii la Oceanarium, sa vad balenele din largul oceanului, sa vizitez gradina zoologica (macar acolo sa vad canguri, pentru ca pana acum l-am vazut doar in farfurie…), sa vizitez plajele (Bondi, Manly) si sa iau o lectie de surfing, sa ma plimb pe strazi si, evident, sa ma mai hidratez cu cateva beri australiene :).  De asemenea, am acceptat invitatia unui maratonist din Sydney (Bruce Veenstra, participant la competitia de ieri) de a face un tur al orasului in alergare (maxim 15-20 km, de ‘revenire’), impreuna cu alti concurenti care mai raman in oras pentru cateva zile. Recunosc ca mi-am propus cam multe pentru 3 zile, dar vreau sa profit la maxim de timpul petrecut in Sydney (cine stie cand mai ajung pe aici…)

Brb 🙂

Andrei, the ‘mate’

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (10)

10 răspunsuri la “Rezultat final: locul 3 la categoria mea de varsta!”

 1. George spune:

  Great, my young padawan 🙂

 2. Daniela Popescu spune:

  Super rezultat, Andrei!!!
  Felicitari!!!
  Alergare placuta prin Sidney si sa te bucuri de tot ceea ce vezi!
  Te asteptam cu drag acasa!!!
  Daniela

 3. Oana B. spune:

  Felicitări!

 4. Miezu` spune:

  bravo-bravo, felicitari ca-ti urmezi visul! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *