Menu

Am gasit nume pentru competitia de pe Transfagarasan. Va multumesc!!

Postat de Andrei Rosu pe 26 ianuarie, 2012

Sa incep cu multumiri, pentru cititorii acestui blog care si-au manifestat interesul de a participa la competitia de alergare pe care o vom organiza pe 9 iunie pe Transfagarasan.  In afara de a afla daca exista interes pentru aceasta competitie (si am aflat ca exista!! :)), rolul chestionarului prezentat in articolul trecut a fost si cel de a gasi o denumire pentru aceasta competitie. Pentru ca noi, romanii, ne-am nascut poeti, am primit o multime de propuneri (multumesc tuturor!), pline de creativitate: La pas vioi printre nori; Maratonul Celor 4 Anotimpuri; Raiul lui Dracula; Romania 100 – Ultramarathon, Maraton Transfagarasan 1.0; Through the mountains: Transfagarasan Race; Pasfagarasan, runfagarasan, downfagarasan; Carpathia Marathon / Dacia Marathon; Roll the Mountains Marathon; Maraton 7 C; Romanian Mountain Marathon; Dracula; TransAlpineRace; Transfagarunner; Trans Run Romania; Transfagarathon; Fagarash Mountain / Road  Marathon; Trannsmaraton; Ultramaraton Transfagarasan; Transfagarasan Maraton; Running into no world without Romania; 4321 – 4 anotimpuri, 3 (…ceva, poate cauze sociale), 2 judete, 1 sosea; Carpathian Marathon; Carpathian Heights Marathon; Carpathian’ Highest Marathon; Over the Mountains Marathon; Carpathian Sky Marathon; Carpathian Marathon 2000+; Transcarpathian marathon; Best road in the world marathon; Race to the sky” – Fagaras Ultra Marathon; “Eagle Flight” – Fagaras Ultra Marathon; “Highlanders Trail”; “Belleview Marathon”; „maybe the best road in the world” marathon; The best Marathon of your life; etc.

Dintre toate aceste denumiri propuse, am ales (impreuna cu ‘comitetul de organizare’), TRANSMARATON. Acest nume a fost propus de 4 alergatori, motiv pentru care Andrei (x 2), George si Mihai vor trebui sa imparta lada de bauturi promisa… :). De ce am selectat „Transmaraton”? Este usor de pronuntat si de retinut pentru oricine, inclusiv pentru un strain; este simplu de integrat in domeniu web, logo etc.; …si multe alte motive. Sper ca cei care au propus alta denumire sa nu se supere… :))))

Ce urmeaza? Am cumparat domeniul .org, .ro si alte cateva (toate vor fi dirctionate catre .org). Cum am facut asta? Domeniul .ro l-am cumparat de pe ROTLD, iar cele internationale de pe GODADDY. In ambele cazuri, procesul a durat maxim 10 minute, inclusiv plata (cu card).

Apoi, logo-ul (pentru ca ne dorim o identitate vizuala foarte draguta :)). La recomandarea unui prieten (merci Jorj!), am intrat pe site-ul ELANCE, unde sunt grupati o multime de designeri (firme sau freelancer-i).  A durat vreo 5 minute sa imi fac cont, inca 5 sa postez un anunt cu ceea ce doresc, iar in urmatoarele 10 minute am primit 6 oferte. Am selectat doua (o firma din Pakistan si un freelancer roman, stabilit in Italia – ca sa sustin diaspora :)) si in doar cateva ore am primit primele propuneri grafice. Am incredere ca o sa rezulte un logo foarte, foarte atractiv :).

Si, nu in ultimul rand, inregistrarea Transmaratonului ca marca, la OSIM. Am decis sa demaram acest proces printr-un intermediar (gasit pe Google: „inregistrare marca”), pentru a economisi timp si nervi… 🙂

Asadar, am mai pus 2-3 caramizi la proiectul Transmaraton si, fireste, nu avem de gand sa ne relaxam – mai ales acum, la inceput. Pentru ca, de regula, startul este partea cea mai dificila a oricarui proiect; ulterior, lucrurile merg mult mai simplu, aproape din inertie. Ca sa citez din clasici, Motion creates emotion, emotion keeps us motivated and motivation keeps us moving… 🙂

La final, va las cu o filmare devenita deja ‘clasica’: Top Gear pe Transfagarasan. Cu mentiunea ca pe 9 iunie zgomotul motoarelor va fi inlocuit cu cel al pasilor nostri… 🙂

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (14)

14 răspunsuri la “Am gasit nume pentru competitia de pe Transfagarasan. Va multumesc!!”

 1. stanimira spune:

  BRAVO, Bravi! felicitari. si primi doi partecipanti internationali au confirmat.

 2. Madalush spune:

  Este bestial, abia astept 😀

 3. vlad spune:

  Cred ca o sa alergam pe zapada in 9 iunie 🙂

 4. Zamfir Somcutean spune:

  Felicitari!
  Este foarte buna denumirea, si ai facut o treaba excelenta. O sa incerc sa fiu si eu (un simplu alergator din Baia Mare) pe 9 iunie in Fagaras. Si cred ca o sa fie primul maraton montan (chiar daca „hibrid”) la care o sa particip.
  Succes in continuare!

 5. Mihai Mititelu spune:

  Bravo, Andrei! Keep up the good work. 🙂
  Dupa maratonul de la Cluj din aprilie, mi-am fixat in calendar TRANSMARATON. 🙂

 6. Felicitări pentru Transmaraton (păcat că nu apare și numele Făgărașului în titulatură…, dar poate dpdv al marketingului o fi mai bine)! O să îl urmăresc cu mare interes.
  Săptămâna viitoare avem unul mai mic la Timișoara. 😛 Vom publica imagini pe saitul nostru.
  În legătură cu înreg. mărcii la OSIM, nu era greu dacă o făceați singuri. Eu am făcut-o, a fost ușor și am scutit mulți bani (a fost de 3 ori mai ieftin!!! -gândește-te că am scutit și cei 24% TVA pe care trebuia să mi-i ia intermediarul.. brrr).

 7. […] evenimentului a fost aleasa in urma unui sondaj public lansat de catre organizatori. Puteti vedea aici celelate […]

 8. […] evenimentului a fost aleasa in urma unui sondaj public. Puteti vedea aici celelate […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *