Menu

Proiectul Transmaraton – ce pasi am mai facut.

Postat de Andrei Rosu pe 10 februarie, 2012

De cand v-am povestit ultima data despre  Transmaraton, s-au mai intamplat foarte multe… In primul rand, ca la orice proiect cu sanse de reusita, am definit impreuna cu echipa de organizatori ai clubului de alergatori amatori din care fac parte (Ro Club Maraton): cum o sa arate evenimentul, ce buget va fi necesar, care vor fi ‘livrabilele’, cine vor fi responsabilii si care sunt termenele limita. Avand conturati pe hartie (de fapt, pe un TeamLab) toti pasii pe care ii avem de parcurs pana la desfasurarea Transmaratonului, lucrurile par (si sunt) mult mai simple.

Evenimentul si fundatiile. Aparent o competitie de alergare, Transmaraton-ul va fi de fapt o campanie de strangere de fonduri, care va incepe cu mult timp inainte de competitia propriu-zisa. Avem un obiectiv foarte mare – strangerea a 100.000 de euro pentru proiectele a 3 fundatii: Salveaza Vieti, Hospice Casa Sperantei si Viitor Plus (le multumim mult pentru increderea acordata!). Toate trei au un istoric excelent, o gestionare eficienta si transparenta a fondurilor primite si echipe foarte dedicate cauzelor pe care le sustin – cateva dintre motivele pentru care am ales sa le sustinem si pentru care fost premiate la Gala Societatii Civile de anul trecut. Poate ca vor exista voci care sa spuna „Auzi, da’ nu mai sprijiniti si voi alte fundatii? In ultima vreme aud numai de Salveaza Vieti, Hospice etc….”. Raspunsul meu este urmatorul: daca alegi sa sustii o cauza, fa-o in mod constant, sustenabil (imi cer scuze pentru acest cuvant corporatist…). In plus, Ro Club Maraton a fost si este implicat in sustinerea multor proiecte umanitare (un exemplu recent fiind 42 pentru o sansa).

Distante si numar de alergatori. In urma sondajului facut pe acest blog, a discutiilor cu echipa de proiect, a analizarii traseului si a posibilitatilor logistice, am ajuns la concluzia ca in 2012 Transmaratonul va oferi 2 distante: un ultra maraton de 70 de km si un semi-maraton (21.1 km). Ambele vor avea startul (probabil) la Balea Cascada, traseul urmand sa fie Balea Cascada – Balea Lac – Tunel – Cabana Capra (finish semi-maraton) – Piscul Negru – Lacul Vidraru – Barajul Vidraru (finish ultra maraton). Numarul total de alergatori va fi limitat, cel mai probabil, la 120. In masura in care va exista un numar mare de doritori, vom lua in calcul pentru 2013 si organizarea unui maraton (42.2 km) si a unui ultra de 100 km care sa acopere intreg Transfagarasanul…

Echipa de proiect. In acest proiect suntem implicati, momentan, 9 alergatori. Poate parea un numar mare, dar va asigur ca nimeni nu sta degeaba – fiecare are atributii si ‘task’-uri bine defintite :). Pe masura ce proiectul va inainta, o sa va prezint echipa pe blog. Oricum, daca – prin absurd 🙂 – proiectul va da chix, principalii ‘vinovati’ vor fi project managerii Transmaraton-ului, adica subsemnatul si colegul meu de club, Gabi Solomon (ca sa stiti pe cine aratati cu degetul… :))))

Buget. Va fi imposibil sa realizam un eveniment de calitate fara minim 7.000 de euro. De aceea, incepand de ieri ne-am pus pe cautat parteneri. Avem un istoric bun, un eveniment in care ne vom pune intreaga energie si mult entuziasm, o prezentare draguta si, in plus, oferim o multime de beneficii companiilor care vor dori sa se implice – asa ca exista sanse mari sa atragem destul de rapid sponsori :). Evident (si politically correct), in prima faza propunem proiectul companiilor cu care am mai colaborat…

In rest, dupa cum ati observat, avem un logo :). De asemenea, am inceput sa lucram la site (va fi www.transmaraton.org), unde am primit un ajutor neasteptat de la 123-online, care ne va gazdui si se va implica in realizarea paginii (+ multe ‘artificii’ care vor sta in spatele ei) – multumim, Dragos!!! :).

Intre timp, am primit si ofertele de cazare pentru cei care vor fi prezenti in perioada 8-10 iunie la evenimentul nostru (alergatori, voluntari, fundatii, organizatori, media etc.). Un fapt imbucurator: ofertele sunt foarte prietenoase, motiv pentru care suntem extrem de recunoscatori patronilor cabanelor si pensiunilor din zona!

Ca fapt divers, am primit ok-ul unui fotograf de a folosi pe site-ul evenimentului si in prezentarile noastre cateva poze extraordinare facute de el pe Transfagrasan (multumim, Andrei!!) si, de asemenea, ok-ul Skycam de a utiliza imaginile filmate acolo si, mai mult, de a filma, „din aer”, evenimentul  din 9 iunie (multumim, Laurentiu!!). Le multumim inca o data pentru implicare si solidaritate!!

Pana la noi vesti despre Transamaraton, va las cu o filmare birdview a Transfagarasanului. Speram ca urmatoarea de acest gen sa fie si cu voi in ea, alergand pe „the best road in the world”… 🙂

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (6)

6 răspunsuri la “Proiectul Transmaraton – ce pasi am mai facut.”

 1. Sa Va Ajute Bunul Dumnezeu In Realizare Celor Propuse ! , … atat dumneata , cat si Gabi Solomon aveti suflete mari prin altruista bunatate daruita pana astazi tuturor , meritati din plin sa reusiti a ne oferi o „tropaiala” de neuitat pe un taram de vis al tarii noastre , TRANSFAGARASANUL , si bineinteles cu o acoperire totala a obiectivului de sprijin a celor trei fundatii .
  MULT SUCCES ! , Al Dumneavoastra ,
  cristi .

 2. ciprian lazar spune:

  Mult noroc si putere de munca in organizare!!!Faceti o treaba fabuloasa!!!

 3. Simon spune:

  Inca odata sunt impresinat de modul de abordare in organizarea acestui eveniment si mai ales de transparenta de care dai dovada.
  Ma bucur sa vad ca evenimentul prinde din ce in ce mai mult, contur. Sper sa pot contribui si eu mai mult decat prin alergare sau o recomandare pentru cazare in zona.
  Sincer eu unul mi-as fi dorit Ultra-Maratonul de 100KM. Dar cred ca pot astepta pana in 2013. Si un 70KM in regim competitional este un challenge destul de mare.
  Nici nu incape indoiala ca interesul va fi mare de 120 de participanti, tinand cont ca exista si proba de Semi.

  Respect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *