Menu

ZIUA 3. Cea mai frumoasa!

Postat de Andrei Rosu pe 12 noiembrie, 2012

Aseara ni s-a alaturat un grup de vreo 20-30 de biciclisti de la Rompetrol (unul dintre partenerii principali ai 1000 km Balkan Challenge), veniti sa isi sustina colegii care au parcurs intreaga distanta cu bicicleta si, in plus, sa faca o stafeta care sa acopere distanta din ultima etapa. De fapt, au fost 4-5 stafete, care au avut de infruntat cea mai grea etapa a ‘turului’ din Bulgaria.

Startul s-a dat un pic inainte de ora 8, din fata hotelului. De aceasta data, vremea a fost mult mai prietenoasa: niciun pic de ceata, chiar si ceva soare, iar temperatura in jur de 5 grade (ajungand la pranz pe la 15 C). Traseul a fost de exceptie, pe drumuri secundare pe care trecea o masina pe ora. Am avut parte de multa criblura si de o portiune de 10 km care arata ca si cum soseaua ar fi sot bombardata (m-am minunat ca bicicletele de contratimp si cursierele au putut trece pe acolo fara nicio pana), dar peisajul a compensat pe deplin: dealuri inverzite, copaci cu frunze ruginii…si multe altele (va invit sa vedeti pozele de Facebook, am incarcat o gramada – cam tot ceea ce au facut Andrei de la Hospice si colega mea Tania).

Traseul a fost destul de greu, iar una dintre urcari (de la 300 la 1000 de metri) absolut criminala, sunt sigur ca a scos untul din fiecare dintre noi si ne-a smuls cam toata energia care ne ramasese dupa 2 zile si jumatate de pedalat. Noroc ca dupa aceasta ultima panta a urmat aproape exclusiv coborare (yuu-huu!!). Inainte de a ajunge la Sofia am facut o oprire ‘strategica’ la casa parinteasca a lui Stan, unde mama lui a pregatit (pentru aproape 50 de persoane!!) placinte si dulciuri traditionale bulgaresti. Delicios!!!

Sosirea ‘triumfala’ in Sofia a inceput cu o pana (Irina Constantinescu), a continuat cu o cadere spectaculoasa (dar fara urmari fizice) a colegului meu Gabi Draghici (‘clasica’ problema cu liniile de tramvai…) si s-a terminat in mijlocul orasului, in fata sediului central al UniCredit Bulbank, unde am fost asteptati si aplaudati de colegii bulgari si diverse posturi TV si reporteri. Au urmat imbratisari, o multime de poze, felicitarile si strangerile de mana pe care fiecare dintre noi le-a dat colegilor de ‘suferinta’ dina ceste 3 zile si, fireste, cina.

Pentru mine, a fost finalul unei experiente foarte frumoase si extrem de folositoare pentru Double Iron-ul din 1-2 martie 2013. Aproape 450 de km in 3 zile – o incarcare foarte buna a musculaturii! Simt ca as mai fi putut pedala 4-5 zile (sau chiar mai mult), dar imi aman pornirile pentru Bucuresti, unde ma asteapta familia de care mi-e dor si trainerul pecare imi continui antrenamente. Un mare castig este increderea in faptul ca ma pot antrena cu bicicleta, afara, chiar si iarna, asa ca nu exclud o tura mai lunga, de 200-250 de km, inainte de revelion…

Maine dimineata plec spre tara, dar Balkan Challenge nu se termina; de fapt, de abia acum incepe cu adevarat: 5 participanti vor alerga spre Bucuresti aproximativ 60 de km / zi, iar multi altii distante mai scurte (20-30 km zilnic). O sa ma alatur si eu lor in ultima zi, impreuna cu cativa alergatori din UniCredit si  Rompetrol. Iar voi… donati, va rog!

Cu drag,

Andrei

PS – multumiri tuturor celor implicati in aceasta prima editie a 1000 km Balkan Chalenge. Le sunt recunoscator pentru ocazia pe care am avut-o de a trai o experienta memorabila!! Iar la anul, este clar: fac tot traseul! 🙂

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (4)

4 răspunsuri la “ZIUA 3. Cea mai frumoasa!”

  1. Tania spune:

    P.S. Chiar ne lipsesti mult! in ziua 4 si 5 a fost dificil mult si din causa lipsei tale:-( . La anul si in next 100 ani programese-ti te rog de acum.

  2. oanapatrichi spune:

    Super cursa! La anul va fi si mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *