Menu

Urmeaza 3 ultramaratoane in 4 saptamani.

Postat de Andrei Rosu pe 13 martie, 2011

Desi sunt in continuare high dupa aflarea vestii ca voi avea o fetita in luna august, am reusit sa reintru in ritmul antrenamentelor dupa maratonul Sahara. Urmatorul obiectiv consta in depasirea cu succes a celei mai dificile si mai concentrate perioade din scurta mea cariera de alergator de pana acum: 3 ultramaratoane in 4 saptamani, totalizand 186 de kilometri. Aceste competitii fac parte din circuitul 7 ultra pe 7 continente, pe care il alerg in paralel cu 7 maratoane (pe tot atatea continente). Am planificat ca pana la nasterea fetitiei mele sa inchei circuitul maratoanelor (ultimul va fi in Alaska pe 18 iunie) si 5 din cele 7 ultra (al 5-lea va fi pe 2 iulie in Canada), ultimele 2 urmand sa le finalizez in prima parte a anului urmator.

Pe 26 martie va fi cel mai greu dintre ultra-urile din acest an, cursa de 80 km din cadrul Eco-Trail de Paris. Greutatea nu va consta neaparat in numarul de kilometri – pe care l-am mai ‘experimentat’ anterior (in Antarctica) sau in dificultatea terenului, ci in faptul ca va trebui sa il termin in mai putin de 12 ore si jumatate. Ma antrenez pentru a il termina in maxim 11 ore si…vom vedea ce va fi :). Sunt foarte fericit pentru ca ieri si astazi am testat cu succes noul model XT Wings 2 GTX Goretex primit de la Salomon (multumesc muuuult pentru sprijin!!!) si sper sa se comporte in concursul de la Paris cel putin la fel de bine ca ‘predecesorii’ lor XA PRO 3D Ultra 2, cu care am alergat in Antarctica si pe care ii voi folosi din nou la maratonul Everest-ului, fiind excelenti si pentru gheata si zapada.

Pe 8 aprilie voi ajunge la competitia desfasurata la cea mai joasa altitudine de pe glob – Dead Sea Ultra Marathon, in Iordania. Cursa incepe de la o altitudine de aproape 800 de metri si se termina, dupa 50 de kilometri, la -423 de metri, pe malul Marii Moarte. Nu imi fac griji pentru termenul limita de terminare a cursei (7 ore) sau pentru caldura (nu poate fi mai cald decat in Sahara…sper!), ci pentru faptul ca mai mult de jumate de traseu este in coborare. Asta ajuta la timp, dar te lasa fara picioare vreo cateva zile… 🙂

Pe 23 aprilie voi reveni pe continentul african – dupa experienta sahariana – pentru a alerga „cel mai frumos ultra din lume”, dupa cum este considerat Two Oceans Mutual Ultra. Organizat in Africa de Sud, traseul uneste Oceanul Indian si Oceanul Atlantic si este o combinatie trail & city.  Ca si anul trecut, cand am ‘sarbatorit’ Pastele la Polul Nord, sarbatorile ma vor prinde departe de tara, dar de aceasta data voi calatori impreuna cu sotia mea :).

Din fericire, toate cele 3 alergari sunt „de weekend” – deplasarea nu dureaza mai mult de 3-4 zile si o sa includa sfarsitul de saptamana – asa ca nu o sa imi rontaie prea multe zile de concediu…

Revin zilele viitoare cu informatii despre Eco-Trail de Paris, pentru amatorii de trail running 🙂

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (4)

4 răspunsuri la “Urmeaza 3 ultramaratoane in 4 saptamani.”

  1. Diana spune:

    Tinem pumnii!!!

  2. … ce mai Andrei ! , … vei fi de neoprit , … „dotat cu aripile Salomon” ,
    Mult Succes ! , Cu Consideratie ,
    cristi .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *