Menu

Salutari din Mexic! Maine incepe Triple UT.

Postat de Andrei Rosu pe 19 noiembrie, 2013

DSCN3380Dupa trei zboruri care au durat, impreuna, 17 ore si o escala peste noapte in Cancun, am ajuns la destinatie: Monterrey, Mexic. Calatoria a fost lipsita de incidente, dar schimbarea fusului orar si absenta somnului pe perioada calatoriei m-au gasit destul de obosit la sosirea in orasul in care se desfasoara competitia de ultratriatlon. Din fericire, am avut grija sa ma “incarc” cu somn inainte de a pleca din tara (in ultima saptamana am adaugat, in medie, cate ora de dormit in fiecare noapte) si, in plus, mai am la dispozitie o noapte pentru a fi 100% apt de concurs.

DSCN3375Daca in Cancun era foarte cald si umiditate mare (hainele se lipeau de piele instantaneu cand ieseam de la aer conditionat), in Monterrey ne asteptam – conform avertismentelor primite la organizatori – sa punem 5 randuri de haine pe noi. Dar, spre surprinderea noastra, vremea nu era cu mult diferita de cea din Cancun: in jur de 25 de grade si o umiditate la fel de ridicata, probabil din cauza scurtelor ‘sesiuni’ de ploaie torentiala de care avem parte cam la fiecare 2-3 ore. Oricum, organizatorii ne-au pus in garda: suntem intr-o regiune muntoasa, in care vremea sa poate schimba de la o ora la alta…

DSCN33691Primul drum pe care l-am facut dupa aterizarea in Monterrey a fost Parque Espana – locul de desfasurare a competitiei. Motive: sa imi ansamblez bicicleta (care a rezistat excelent in acea cutie speciala de transport), sa ii cunosc pe organizatori si pe concurenti, sa rezolv diverse aspect logistice (sa luam in primire pavilionul rezervat pentru echipa de suport, sa aflam unde sunt diverse puncte de interes precum zona de hidratare, de mancare, medicala, etc.)  si sa intru in atmosfera evenimentului.

??????????Cineva care nu ar fi stiut ca acolo se desfasoara un concurs nu ar fi gasit foarte multe argumente in acest sens; la astfel de evenimente lipseste fastul unor competitii single day si cu multi participanti (precum Ironman, de exemplu), asa ca… fara muzica, fara suporteri aplaudand frenetic, fara un MC anuntand la statie ce concurent a mai terminat etc. Prima impresie pe care am avut-o intrand in acel parc (de fapt, o zona de agrement – o combinatie intre strand si parc de distractii) a fost ca asist la un festival al tacerii. Cateva pavilioane in care erau doar doua persoane, pe jumatate adormite, corturi razlete in care se odihneau, pentru scurt timp, participantii de la Deca, un organizator langa poarta de finish, monitorizand functionarea chip-urilor si 2-3 concurenti care apareau din cand in cand in zona de ‚tranzit’, dupa ce isi incheiau o noua bucla de 1 km de pedalat sau de alergare; tacuti, transpirati – ca si cum de abia ar fi iesit din sauna -, si total intrati in transa. Unul dintre ei renuntase la alergare (cine stie de cate ore / zile alerga…) si mergea, schiopatand si strangand din dinti de fiecare data cand calca pe piciorul-problema. In timp ce imi ansamblam bicicleta, l-am vazut oprindu-se, descaltandu-se si intrand pentru cateva secunde, imbracat,in piscina aflata in vecinatatea portii de finish, pentru a se racori.

DSCN3395Cu sprijinul unui american foarte simpatic, aflat in echipa de suport a unuia dintre concurentii de la Deca (ma simt obligat sa reamintesc ce inseamna asta: 38 km inot, 1800 km pedalat, 422 km alergare), am reusit sa ansamblez destul de rapid bicicleta si sa aflu un scurt istoric al celor intamplate pana atunci la competitia de ultratriatlon. Francezul Guy Rossi a abandonat in a doua zi de concurs din cauza temperaturii foarte scazute a apei din bazin, care i-a reactivat niste probleme de sanatate mai vechi; vremea a fost schimbatoare, de la zile insorite, cu 30 de grade, la nopti si dimineti friguroase, cu cateva grade peste zero; unul dintre concurentii de la Deca a avut nevoie de doua ore pentru a se incalzi si se urca pe bicicleta dupa terminarea celor 38 de km de inot (‚rezolvati’ in 17 ore); apa din piscina s-a incalzit, termometrul ei aratand ieri 24 de grade (asta va face cam problematica folosirea swimsuit-ului dar…vom vedea).

DSCN3393Mi-am incheiat vizita in acel parc cu o tura de recunoastere, pe parcursul careia am ‚descoperit’ cu surprindere o panta de vreo 50-60 de metri, destul de inclinata, care probabil ca nu va insemna mai mult de un damb la primele ture de bicicleta, dar ea se va transforma cu siguranta intr-un deal, apoi intr-un munte, mai ales la proba de alergare. Tura mea s-a terminat brutal intr-o rafala de ploaie aparuta de nicaieri.

DSCN3369Spre seara, ne-am cazat si am iesit la o scurta plimbare si un carboloading cu guacamole si alte mancaruri traditionale (din fericire, bucataria mexicana s-a gandit si la cei care nu consuma carne, asa ca nu am ramas infometat…).Acum este 4 si ceva dimineata, dupa un somn ‚de frumusete’ de vreo 6 ore si scriu aceste randuri, asteptand sa vina ora 6.00 pentru a merge la micul dejun. In programul de azi am inclus o scurta alergare pe banda (la sala de fitness a hotelului), sedinta tehnica, ultimele pregatiri si loading-ul cu carbohidrati, grasimi, apa, electroliti, somn si optimism…

Maine intru ‚in focuri’, asa ca imi activez out of office-ul pentru acest blog: Dragi cititori, pentru urmatoarele 3 zile lipsesc de la birou, testandu-mi limitele la un ultratriatlon. Intre timp, va invit si va rog din tot sufletul sa imi tineti pumnii si, in limita disponibilitatilor, sa donati pentru cauzele pe care le sprijin (link-urile sunt mentionate in postul precedent). Pentru urgente, ma gasiti pe Facebook, unde sper sa putem posta noutati. Sper sa nu revin pe acest blog mai devreme decat mi-am propus, respectiv la finalul Triple-ului…

Auto-educandu-ma sa fiu un optimist incurabil, faasigur ca voi strange si eu din dinti atat cat va fi nevoie, pentru ca urmatorul post sa inceapa cu… „Am reusit!”

Si, ca sa fiu in ton cu poza de mai jos… Andale, „Anderi”! Arriba, arriba!

DSCN3387

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (14)

14 răspunsuri la “Salutari din Mexic! Maine incepe Triple UT.”

  1. iisthar spune:

    Multa bafta si sa primesti multa energie pozitiva de la toti cei care te sustin!

  2. Tase Tecar spune:

    Ma baiatule,yo cred ca tu esti de pe alta planeta,bravo….

  3. pircopitec spune:

    vesti diverse:
    – romania nu s-a calificat, merci pitzi; grecii au dat doua goluri.
    – franta s-a calificat, trei goluri istorice.
    – usl sta sa se rupa
    – aici e iarna

    baga carbuni Fane, nu te lasa!

  4. mircea spune:

    iti tinem pumnii stransi, Andrei! multa forta si entuziasm, sa termini excelent intreaga provocare!!

  5. Ludo spune:

    Bravo, mai ai 30k si devii triple iron man – ai gija sa te ungi bine sa nu ruginesti sau poate de acuma e inox.

  6. Ludo spune:

    Esti nemaipomenit, credeam ca esti terminat si o sa dormi 24 din 24 insa tu mai ai puterea sa raspunzi la mesaje! Felicitari si sa ne vedem cu bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *