Menu

7 motive pentru care va recomand triatlonul Abu Dhabi.

Postat de Andrei Rosu pe 20 martie, 2014

DSC_0790Am inceput sa scriu aceste randuri ieri noapte, in drum spre casa, in timp ce stateam la povesti cu echipa romaneasca prezenta la triatlonul de la Abu Dhabi (mai putin Alex, care a trebuit sa plece imediat dupa concurs). Parerea noastra unanima a fost ca am participat la un eveniment de exceptie si ca merita oricand sa repetam aceasta experienta… Analizand la ‘rece’ zilele petrecute in Emirate, pot puncta cateva motive pentru care va recomand sa includeti Abu Dhabi Triathlon pe lista competitiilor la care veti participa in viitor – poate chiar anual!

abu21. Locatia. Emiratele Arabe Unite reprezinta unul dintre acele locuri in care occidentul intalneste orientul, un amestec de traditie si nou, de religie si tehnologie de varf, de zgarie-nori si desert, de localnici, emigranti si turisti din toata lumea. Nu cred ca exista sansa de a te plictisi prea curand pe parcursul unei calatorii in Abu Dhabi si Dubai. Ai la dispozitie toate atractiile orientului (excursii la dune, vizite la moschei, plimbari cu camila, cumparaturi in bazar etc.), precum si cele ale lumii „moderne” (parcuri de distractii, muzee, mall-uri, restaurante, circuit de formula 1 etc.).  Plus o infrastructura perfecta.

abu32. Organizarea. Atunci cand participi la o competitie, ultimul lucru pe care ti-l doresti este o organizare proasta. Nu este cazul la acest triatlon, care respecta toate standardele unei competitii de top. Nu am observat, din acest punct de vedere, o diferenta notabila intre Abu Dhabi Tri si Ironman. Disponibilitatea informatiilor si a organizatorilor (inclusiv inainte de inscriere), respectarea programului / agendei, sprijinul la punctele de alimentare / hidratare, zona de tranzitie, pasta-party-ul si festivitatea de premiere – sunt cateva dintre punctele pe care le-as mentiona la acest capitol.

Llanos3. Clasa mondiala. Nu cunosc alt concurs la care sa ai posibilitatea de a vedea ‘la lucru’ atat atleti olimpici cat si performeri Ironman, si de a sti cum ‘stati’ fata de elite. Te poti intalni in lift cu Friderik Van Lierde, la receptie cu Eneko Llanos, la masa cu Omar Nour, in fata hotelului cu fratii Brownlee, iar in zona de tranzitie cu oricare dintre participanti. De asemenea, puteti vedea ultimele tendinte in materie de biciclete, echipament si accesorii.

abu4.  Aveti de unde alege. Formatul competitiei ofera trei distante. Incepatorii sau cei pasionati de cursele rapide pot opta pentru proba de sprint (750 m inot, 50 km pedalat, 5 km alergare). Amatorii de probe mai lungi sau de depasire a limitelor au la dispozitie proba „scurta” (1.5 km, 100 km, 10 km), respectiv lunga (3 km, 200 km, 20 km). Asadar, atat incepatorii cat si avansatii vor gasi o diostanta pe gustul lor. In plus, participand anual este usor sa ne monitorizam evolutia.

a5 5. Provocarea. Nu este usor sa participi la un triatlon in luna martie – in special la unul desfasurat la 30 de grade – dupa o iarna de antrenamente pe trainer sau in aer liber, la temperaturi negative. Dar un astfel de eveniment ne ajuta sa ramanem motivati pe durata intregii ierni si sa nu cadem prada tentatiei de a lenevi pe canapea sau de a face excese culinare…

a26. Raportul calitate – pret. Participarea la un Ironman implica, in general, costuri foarte mari (de ex., taxa de inscriere variaza intre 230 de euro – la un 70.3 – si 485 de euro – la un full). La Abu Dhabi Tri, taxa de inscriere este situata intre 50 si 140 de euro (functie de proba aleasa). Tinand cont de faptul ca viza (si taxa aferenta de 100 de euro) pentru intrarea in Emiratele Arabe Unite nu va mai fi necesara incepand de la 22 martie, iar un zbor low-cost pana la Dubai (situat la maxim o ora de mers cu masina de Abu Dhabi) costa 50-100 de euro, triatlonul din Abu Dhabi devine o optiune foarte avantajoasa din punct de vedere al investitiei…

7. Originalitate. Nu cunosc alt triatlon care sa permita participantilor sa pedaleze pe iun circuit de formula 1… 🙂

Evident, nu va las fara povestea triatlonului. Urmeaza curand… 🙂

a4

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Comentarii (3)

3 răspunsuri la “7 motive pentru care va recomand triatlonul Abu Dhabi.”

  1. magda spune:

    looks pretty amazing, put more pictures,
    do you have a team that you travel everywhere for these competitions?
    magda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *