Menu

Cum mai merg antrenamentele.

Postat de Andrei Rosu pe 16 noiembrie, 2010

Au mai ramas mai putin de 3 saptamani pana la cea mai dificila incercare de pana acum: 2 maratoane pe 2 continente in doar 7 zile. Primul va fi in Chile, pe 5 decembrie (Maratonul Coastei Pacificului) iar al doilea in Antarctica (Antarctic Ice Marathon). Informatii despre cele 2 competitii se gasesc in pagina 7 CONTINENTE.

Prin ce este dificila aceasta incercare?

– intervalul de timp foarte mic dintre cele 2 maratoane, care nu va permite o refacere completa.

– conditiile de alergare: in Chile este vara (+30C si umiditatea specifica proximitatii oceanului), iar in Antarctica ma asteapta frig extrem (-30C), cu un vant puternic si uscat. Altitudinea maratonului din Antarctica este 1.100 metri.

Partea buna este ca voi ‘bifa’ inca 2 maratoane, ajungand astfel la 4 din cele 7 si asigurandu-mi un calendar mai relaxat in 2011.

Cum ma antrenez pentru aceste competitii?

> Am pastrat tot ceea ce a functionat in programul meu de antrenament pentru Polul Nord, Australia si Turcia.

> In plus, am decis sa ma antrenez de la 4.30 dimineata (in loc de 5.30) si sa includ o ora de somn de la 6.30 la 7.30. Acest program este ideal pentru cei care vor sa fie in pat atunci cand li se trezeste partenerul de viata… :). In plus, ora de somn ma ajuta sa ma refac mai rapid si sa am un randament mult mai bun la serviciu (inainte, ma cam lua somnul pe la pranz :)). Din fericire, nu sunt singur in aceste alergari matinale. De cand am lansat invitatia la maratonul din Sahara, am castigat parteneri de antrenament! (o sa vi-i prezint intr-un articol viitor; se anunta o echipa mixta foarte determinata de a reprezenta cu mandrie Romania la maratonul din desertul african :)). Traseul nostru este P-ta Victoriei – Arcul de Triumf – Casa Scanteii -Fantana Miorita – Aeroport Baneasa – Ambasada Chinei – P-ta Charles de Gaulle – P-ta Victoriei.

> De asemenea, am inclus in program alergari la munte, de minim 5 ore, o data la 2 saptamani. Avand ca baza de pornire Predealul, am descoperit o multime de trasee interesante pentru alergat (si pentru biking, daca e cineva interesat :)). Preferatele mele sunt: Cioplea – Susai – Vf. Piatra Mare – Timisu de Sus – Predeal si Cioplea – Susai – Cab. Trifoiul – Azuga – Garbova – Predeal.

> Dusuri reci, pentru a ‘intari’ organismul (asta este partea cea mai nasoala din antrenamentul meu :()

> Si, bineinteles, o dieta cat mai alcalina.

Pe curand!

Scrie un comentariu

Lasa-ti email-ul pentru a-ti trimite noutati

Aboneaza-te

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *